КРАЉЕВО – У тешком саобраћајном удесу који се под још неразјашњеним околностима догодио у среду рано ујутро, око 6.30, у месту Тавник на Ибарској магистрали, на деоници пута Краљево-Прељина, погинули су рођаци С.Х.(28) и Е.Х.(18) из Рожаја у Црној Гори, док је четрдесетдеветогодишња Н.Х., такође из Рожаја, задобила тешке повреде и како сазнајемо, налази се у животној опасности.


Како се претпоставља, удес се догодио када је „голф“ црногорске регистрације којим је управљао С.Х., крећући се према Прељини приликом претицања камиона краљевачке регистрације директно ударио у аутобус крагујевачког превозника „Вихор“ који је долазио из супротног правца.


Возач С.Х. и Е.Х. који је био на задњем седишту на месту су преминули, док је Н.Х. која се налазила на месту сувозача са тешким повредама санитетским возилом хитно превежена у Општу болницу „Студеница“ у Краљеву. Како сазнајемо у овој установи, после операције жена ће због озбиљности повреда бити пребачена у Клиничко-болнички центар у Крагујевцу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Удес код Краљева, има погинулих: Претицао камион и ударио у аутобус

Нико од путника из аутобуса срећом није повређен, а иако ће више околности под којима се ова несрећа догодила бити познато након истраге, претпоставља се да су главни узроци неприлагођена брзина у условима смањене видљивости због густе магле.


Због увиђаја и удеса саобраћај је на овој деоници магистрале био у вишесатном прекиду и одвијао се алтернативним путним правцима.


Фото: Г. Шљивић

Фото: Г. Шљивић