У ДВОРИШТУ вртића "Надежда Петровић" у Чачку у уторак ујутру је пронађено тело И. С. (22) из овог града, који је починио самоубиство вешањем. Полиција је одмах изашла на терен, док су деца у прешколску установу улазила на споредни улаз, са друге стране објекта.

Према подацима из истраге, младић се обесио о дрво, на самом улазу у двориште вртића. Његово беживотно телу ту су затекли запослени када су у зору дошли на посао. Одмах су обавестили полицију и Хитну помоћ. Ово је један од малобројних вртића без видео-надзора и често је на мети вандала, а најчешће страдају мобилијар, ограда. Ова трагедија изазвала је шок међу децом и родитељима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЖАС КОД ЛЕСКОВЦА: Жена се обесила у гаражи породичне куће, пронашао је супруг?


Процедура у оваквим ситуацијама захтева вишесатни увиђај.

- Довео сам дете у вртић, видели смо полицију испред, а када сам сазнао о чему се ради, ћерку сам ипак одвео код мојих родитеља на чување. Неки родитељи су поступили као ја, а неки су децу увели унутра на други улаз - рекао нам је отац једне девојчице из вртића "Надежда Петровић".

О И. С., који је извршио самоубиство, суграђани кажу да је био повучен и да ништа није сугерисало да ће на овако трагичан начин окончати живот.