Убице им пратиле супруге, ликвидације Дедовића и Стаматовића у вези са хапшењем Срба на Глифади? Нови трагови после бруталних убистава вођа шкаљараца у Атини

Е. Х.

21. 01. 2020. у 22:01

Убице им пратиле супруге, ликвидације Дедовића и Стаматовића у вези са хапшењем Срба на Глифади? Нови трагови после бруталних убистава вођа шкаљараца у Атини

Полиција у ресторану "Воскопула на месту убиства" Игора Дедовића и Стевана Стаматовића

Тројица мушкараца су ухапшена на Бадњи дан после сукоба с гостима и особљем једног ноћног клуба

ГРЧКА полиција наставила је да истражује могућу повезаност ликвидације Игора Дедовића (43) и Стевана Стаматовића (43), наводних припадника "шкаљарског клана" у недељу у ресторану код Атине, с хапшењем двојице држављана Хрватске и једног држављанина Србије, пред зору 6. јануара у приобалном атинском насељу Глифада. Јер, како преносе грчки медији, сва тројица приведених су Срби, допутовали су са лажним пасошима, а један од њих је имао оружје са избрисаним серијским бројем и њиховом хапшењу у почетку није даван превелик значај.

По речима једног од официра грчке полиције укљученог у овај случај, тројица мушкараца су ухапшена на Бадњи дан после сукоба с гостима и особљем једног ноћног клуба. Сада се, међутим, поново разматра њихова евентуална повезаност с крвавим догађајем у Варију, двадесетак километара од Атине.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вође шкаљараца убијени у Атини: Дедовић и Стаматовић ликвидирани пред женом и децом, убице са капуљачама нестале без трага

На месту двоструког убиства Дедовића и Стаматовића, у печењари "Воскопула" ("Чобаница") у селу Варију, четворица маскираних починилаца су ушла у локал и у двојицу Црногораца, који су јели са својим супругама и децом, из непосредне близине испалили 22 метка калибра девет милиметара. Жртве су убијене хицима у главу, што указује да су ликвидацију извршиле плаћене убице, пише лист "Катимерини".

Убиство се одиграло испред двоје деце жртава - деветогодишњим дечаком и шестогодишњом девојчицом. Један метак је ранио у бутину и Стаматовићеву супругу. У кафани постоје и сигурносне камере, али према неким изворима, како преноси лист "Катимерини", оне нису биле укључене на дан убиства.

Очевици су рекли да су се починиоци убиства теренским возилом тамне боје одвезли булеваром који води ка оближњем ауто-путу ка северу и југу Грчке, и ка оближњем атинском аеродрому.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Убице су у атински ресторан ушетале као гости, а онда су у Дедовића и Стаматовића САСУЛЕ 30 МЕТАКА: Детаљи ликвидације "шкаљарaца", пресудила им ЧЕТВОРИЦА без маски

Особље кафане је рекло да су двојица убијених годину дана били чести гости и да су правили велике рачуне. До кафане су у недељу дошли таксијем, а не својим аутомобилом и нису били наоружани.

Фото З.Шимунец

Супруге двојице убијених су крајем децембра дошле у Атину с децом да би заједно провели Божић и Нову годину. После убиства оне су избегле да кажу где су боравиле, тврдећи полицајцима да се "не сећају".

Процењује се да су убице успеле да нађу Стаматовића и Дедовића управо пратећи кретање њихових жена.


НИСУ БИЛИ У ЕВИДЕНЦИЈИ

СВЕ до убиства, двојице Црногораца нису се налазила у истражној евиденцији грчке полиције, иако против Дедовића и Стаматовића постоје међународне потернице службе Интерпола у Црној Гори. Налог за хапшење Дедовића односио се на кривична дела формирања злочиначке организације, покушаја убиства и кршења закона о оружју и експлозиву, а за Стаматовића је била повезана с кривичним делом управљања злочиначком организацијом и покушаја убиства.

Фото З.Шимунец

ТРАГАЛИ И ЗА ВУКОТИЋЕМ

ЛИСТ "Катимарини" пише да је на врху "шкаљарског клана" из Котора пре неколико година био "стари познаник грчких власти" - Јован Вукотић, у грчким медијима познатији као "Иван". Он је крајем 2017. био под истрагом полицијске Управе за сузбијање дроге због промета значајне количине кокаина. "Катимерини" наводи да је децембра 2017. грчка полиција претресла стан у скупом приморском селу Варкизи - недалеко од Варија, запленила 136 килограма кокаина и ухапсила 35-годишњег Србина, извесног Мартина. Његов саучесник, познат по надимку Иван, који је изнајмио тај стан, успео је да избегне хапшење. Грчке власти су расписале међународну потерницу за њим, а у септембру 2018. "Иван" је ухапшен у Анталији, по тој грчкој потерници, али, пише атински лист, "турске власти га нису изручиле Грчкој, како се очекивало, већ директно Србији, где је и данас затворен."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације