ПОМОРАЦ Марко Вуковић (41) из Котора убијен је у петак у мафијашкој сачекуши на Бежанијској коси јер, како пише Информер, није хтео више да шверцује кокаин ни за "шкаљарце " ни за "кавчане". Вуковић је убијен након једног сукоба са "шкаљарацима", који су од њега тражили да им из Јужне Америке прокријумчари још само једну већу пошиљку дроге.

Марко Вуковић, иако је раније сарађивао са "шкаљарцима" и "кавчанима", није био припадник ниједног клана, нити је имао кривични досије.

- Он је готово све чланове зараћених кланова познавао из детињства из Котора. Зато није хтео да буде ни у једној банди. Завршио је поморску школу и постао капетан на прекоокеанским бродовима. Међутим, и "кавчани" и "шкаљарци" су искористили своје познанство са Вуковићем и направили договор да за њих из Јужне Америке шверцује кокаин - рекао је саговорник “Информера” и додао:

- Марко је заузврат добијао новац, као и гаранцију да га нико неће мешати у беспоштедни сукоб црногорских нарко-кланова.

Вуковић је, наводи Информеров саговорник, након десетак година одлучио да престане да кријумчари кокаин.

НЕМА ПОМОЋИ ОД КАМЕРА НАКОН увиђаја, полиција је прикупила све снимке са више сигурносних камера. - Нажалост, већина снимака је потпуно неупотребљива јер се од магле готово ништа не види. Очигледно је да је овај злочин починио професионални убица, пошто је испалио више хитаца а да га притом нико није видео. Он је пажљиво испланирао све, па чак и то да искористи густу маглу приликом убиства - рекао је извор из истраге.

- Пошто је посао са наркотицима постао веома опасан, а сукоб између два которска клана је прерастао у рат до истребљења, Вуковић је одлучио да оконча посао са шверцом дроге. Он је основао фирме у Белгији, Црној Гори и Србији и почео да се бави легалним пословима. У Београд се доселио пре неколико година и основао је грађевинску фирму - објаснио је извор из истраге.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Которанин убијен с леђа пред сином и две кћери: Детаљи ликвидације испред основне школе на Бежанијској коси

Како Информер сазнаје, припадници "шкаљарског клана" су ипак у последње време почели да га притискају да им одради још један посао уз обећање да га неће више уплитати у трговину наркотицима.

- Вуковић је, наравно, одбио њихов захтев. Међутим, они то нису хтели да прихвате, па су почели отворено да му прете. Марко и поред тога није хтео да промени одлуку. Веровао је да "шкаљарци" своје претње неће остварити јер се са већином њих зна још из детињства. Нажалост, погрешио је - испричао је извор упућен у истрагу.

Подсетимо, Марко Вуковић је око 18.30 убијен у класичној мафијашкој сачекуши, и то у тренутку док је чекао своју децу испред Основне школе "Борислав Пекић" на Бежанији.

Вуковић је у Улици Данила Лекића Шпанца паркирао свој БМW X-6, а из возила је изашла његова супруга и кренула по децу у школу. У тренутку када се она са малишанима враћала до аутомобила убица је дошао са задње стране кола. Пришао је прозору, испалио неколико метака Вуковићу у главу и одмах побегао. Полиција је обавила увиђај и дала се у потрагу за злочинцем. Блокиран је био читав Нови Београд, заустављана су и претресана возила по улицама и на мостовима, али убица није пронађен.Аутор: Информер