Претучен због крста: Истрагу напада на дечака српског порекла води - школа!

Горан Чворовић

20. 01. 2020. у 07:11

Претучен због крста: Истрагу напада на дечака српског порекла води - школа!

Фото Depositphotos

Не стишава се бура после немилог догађаја у школи у Паризу када је претучен наш дванаестогодишњи сународник. По француским законима првобитну истрагу обављају надлежни из образовне установе
ПАРИЗ: ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА


НАПАД на дванаестогодишњег Л. П. у школском дворишту у његовој париској школи само због тога што није хтео да скине крстић с врата, изазвао је велику индигнацију међу нашим људима у Паризу. О томе се и причало у граду на Сени.

У школи су очигледно затечени оним што се догодило. На питање "Новости" да нам потврде шта се заиста збило и какве ће консеквенце сносити нападачи, у секретаријату су истакли да су већ добили слична питања других медија и да ће благовремено обавестити јавност накнадним саопштењем о целом овом догађају.

- Образовни тим наше школе се тренутно бави овим питањем - потврдили су нам у секретаријату школе "Маркс Дормоа".

Имајући у виду да се напад догодио унутар школе, првобитну истрагу треба да изврше школске власти.

Подсетимо, Л. П. је брутално претучен прошлог уторка у дворишту школе "Маркс Дормоа" у 18. париском арондисману, а напала су га петорица дечака сличног узраста. Иако повређен, није дозволио да му отму крст, а информација је до јавности дошла у петак.

И поред тога што се у једном вишемилионском граду као што је Париз догађају најразличитији и несвакидашњи догађаји, вест да су деца покушала да свом вршњаку отму крст на великом одмору, многима је у први мах деловала невероватно. Чак је било и таквих коментара на друштвеним мрежама. Убрзо се испоставило да је дечак заиста био жртва.

У недељу, на Богојављење, дечак је био присутан на језеру Жонкоа на осамдесетак километара од Париза, где се пливало за часни крст. На овом скупу окупило се више од хиљаду људи, а мали Л. П. је био дочекан као прави херој.

Били су ту и његови родитељи, али нису желели да дају изјаве за медије. Све је остављено надлежним службама, а епилог ће, на основу њихове тужбе, дати правосуђе.


СВЕТ У МАЛОМ

У ПАРИСКОМ 18. арондисману, на северу престонице, у ком се налази школа, живе грађани различитог порекла и карактеристичан је што се у њему одвија суживот многобројних религија и нација. Ту станује много људи из Африке, Азије, али и из наших крајева. Свакодневица овог дела Париза је прожета разнобојним фолклором. Живот дошљака из целог света овде се преплиће, а истовремено долази и до напетости, што је мали Л. П. нажалост осетио на својој кожи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације