Далеко од домета српских, црногорских, албанских и других полицајаца матичних земаља, на топлом медитерану и то у Европској унији - уточиште траже мафијаши оптужени за најгнусније злочине. Али, како је мала бара пуна крокодила - следе и крвави обрачуни.

Тако заправо изгледа Грчка у очима многих читалаца локалних портала, а након бруталног смакнућа Стевана Стаматовића (43) и Игора Дедовића (43), испливали су многи, слични коментари испод писања грчих медија.

- Ово подручје је игралиште руских, српских и арапских криминалаца. У последњих 5-6 година све је више обрачуна. Ако их не депортују што пре, јужна предграђа ће постати Бејрут! - резигниран је један од читалаца.

За све оне који мисле да су обале ове земље мирне ван сезоне, један коментар стиже као шамар: "И Грчка је препуна с*ања".

А да су гореспоменути Руси, Срби, Арапи... главни негативци у мафијашком свету показује следећи коментар: "А ми баш мислили да су Швеђани!"

- Наша земља је пуна странаца који је сматрају одличном за криминал, паушалне бенефиције, илегалну имиграцију. У исто време, Грци одлазе из земље због оваквог дивљаштва, неправедног опорезивања, бедних плата и пензија - љутит је један читалац.

Неки су заиста огорчени.

- Сав олош планете Земље се окупио овде и нико ништа не ради. Али, нема везе све док Грке не називају расистима и фашистима. Е, како се заваравамо - гласи још један од коментара.

Да је земља постала "рај за глобални криминал", сведочи још један читалац.

А како изгледа живот "обичног" Грка у оваквом свету који нису желели...
- Одете у таверну с породицом и ризикујете живот! Па, ни у Мексику ни у Колумбији нема овога. Зар деца да гледају како им убијају родитеље?!" - написао је неко...


Извор: Телеграф.рс