Убијени Игор Дедовић слови за једног од вођа “шкаљарског“ клана. У недељу увече ликвидиран је у Атини пред женом и децом. Пошто је иза решетака Јован Вукотић који је формирао овај клан Дедовић је преузео улогу главног који се пита за све.

Игор иза себе има веома бурну биографију и скоро сваке године био је учесник у неком кривичном делу, убиству или диловању дрогом. За њега је кружила прича да је "страх и трепет" у црногорском подземљу.

Пре мање од месец дана "Новости" су дошле у посед фалсификованих докумената које је користио Дедовић.

Одбегли црногорски криминалац Алан Кожар, један од вођа "шкаљарског клана" Игор Дедовић и његов компањон Јовица Вукотић, који је у екстрадиционом притвору у Београду, само су тројица од 70 особа са лажним хрватским документима - сазнају "Новости". У фалсификованим пасошима и личним картама, па чак и у лажним возачким дозволама Србије, наведена су њихова лажна имена, са њиховим фотографијама!

ШВЕРЦ КОКАИНА ВРЕДНОГ 300 МИЛИОНА ЕВРА

Шверц више од тоне кокаина вредног око 300 милиона евра организовао је Игор Дедовић, један од вођа озлоглашеног црногорског "шкаљарског клана". Дедовић и његов сарадник Давор Т. (31) из Врања, који су у бекству, наводно су наручили наркотике чији су крајњи циљ биле земље западне Европе.

Дедовић је некада био власника чувеног ланца пицерија "Пронто", неколико дана након што је био рањен у пуцњави која се догодила у августу 2008. године, напустио је Црну Гору.

Према писању црногорских медија, Дедовић, је важио за једног од најбогатијих људи у Црној Гори у свом поседу је имао луксузне аутомобиле и преко 10 станова дуж црногорског приморја.

ВОЗИО АУТО КАДА ЈЕ ВУКОТИЋ УБИЈАО КАВЧАНЕ

Један од наводних вођа шкаљарског криминалног клана Игор Дедовић био је за управљачем “БМW-а” којим су он, Јован Вукотић и Милић Миња Шаковић прије три године препречили пут двојици чланова кавачког клана Војину Ступару и Милошу Радоњићу и пуцали у њих.

Пиштољ је први потегао и запуцао Јован Вукотић.

То пише у наредби за спровођење истраге, коју је донела виша тужитељка Маја Јовановић. Према тужилачком документу, њих тројица су 27. марта 2016. године су у которском насељу Раките, аутомобилом “БМW” препречили пут “цитроену Ц3” у којем су били Ступар и Радоњић и покушали да их убију.

За Дедовићем црногорска полиција је расписала црвену интерполову потерницу и био је у бекству због убиства две особе.


ДЕДОВИЋЕВА ИМОВИНА НА ИСПИТУ

Специјално државно тужилаштво из суседне државе испитује порекло некретнина и новца који су у власништву одбеглих Игора Вукотића и Игора Дедовића.

Специјално државно тужилаштво Црне Горе покренуло је истрагу како би се испитало порекло некретнина и новца у власништву Игора Вукотића и Игора Дедовића, наводних вођа шкаљарског клана.

Како преносе црногорски медији, уколико финансијска истрага утврди да су они имовину стекли нелегалним путем, тужилаштво ће затражити привремено одузимање тих некретнина и блокаду рачуна.