Подгоричанина Стевана Стаматовића, који је вечерас са Игорем Дедовићем ликвидиран у Атини, повезивали су са ликвидацијом Александра Станковића, званог Сале Мутави, али и са наводним плановима за убиство и председника Србије, а тада премијера Александра Вучића.

Стаматовић је тада реаговао на писање српских медија, који га доводе у везу са најтежим кривичним делима почињеним у Београду. Стаматовић је навео да је у тренутку када је убијен Сале Мутави у Београду био само туристички, а његов заступник је негирао повезаност да овим случајевима.

Како би све разјаснио шта се догађа он је тада погоричким Вијестима посало писмо:

"Осим сто сам туристички боравио у Београду, са тим градом и криминалним активностима у њему немам никаве везе. Понајмање са убиствима и припремама атентата на српског премијера и његовог брата. Но, упркос томе, медији, не водећи рачуна о онима о којима пишу, играју се истражитеља и обмањујући јавност "решавају" убиства и покушаје атентата, таргетирајући ме као директног учесника у тим кривичним дјелима. Исто као што су мене изабрали, могли су било ког човека који се уклапао у прљаве планове интересних структура, жељних да ме представе као државног непријатеља. Зато се надам да ће једном морати да објасне истражним органима за чији рачун скрећу истрагу у погрешном правцу и колико су плаћени ти, очито наручени текстови. Колико је озбиљно оно о чему пишу, позивајући се на "изворе из истраге" најбоље показује то што ме ниједан државни орган Србије ни Црне Горе није контактирао, нити је за мном расписана потерница", пише у реаговању које је "Вијестима" доставио Стаматовићев правни заступник.

Стаматовић је "новинарском маштом" назвао његово повезивање са загоричким и шкаљарским криминалним клановима.

"Када о некоме не знају ништа, новинари онда пусте машти на вољу и људе убацују у кланове. Није ми јасно којом методологијим бирају кога це сврстати у који клан, али ни са једним немам везе", написао је Стаматовић.