ВЛАДАН Ж. (42) из Сомбора, који је осумњичен да је 13. јануара, око 18.30, испред апотеке на Првомајском булевару у овом граду са два убода ножем усмртио Марка Ђуровића (28), у понедељак ће бити салушан у Вишем јавном тужилаштву. Како смо незванично сазнали, Владан Ж. је професионални војник у Првом центру за обуку на Аеродрому у Сомбору, и већ 17 година ради као кувар.

Незванично смо сазнали да је Владан у полицији признао шта је урадио, али је истовремено тврдио да није намеравао да убије Марка, већ да је то наводно урадио приликом кошкања са младићем и његовим оцем Драганом. Инспекторима је испричао и да су га њих двојица наводно гурала, а он се само бранио.

Од када је објављена вест да је ухапшен, Сомборци који га познају причају да га је супруга напустила и отишла у Немачку, да су наводно пред разводом и да Владан живи са сином. Ситуација у породици га је, кажу, мучила, био је помало растројен, али је на послу био савестан и одговоран радник. После убиства, за које је осумњичен, редовно је долазио на посао.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Марко (28) је излазио из апотеке, а он му је пришао и зарио нож у срце: Ухапшен осумњичени за убиство младића из Сомбора

Извор близак истрази наводи да су напад забележиле сигурносне камере са суседних објеката и полиција располаже тим снимком.

- Осумњичени је изашао из кафане да купи цигарете и по повратку из продавнице налетео је на Марка и његовог оца Драгана. Нешто је промрмљао, дошло је до кошкања, младић га је одгурнуо, а онда га је осумњичени напао ножем и задао му два убода у пределу срца - наводи наш извор.

Марков отац Драган испричао је, за "Новости", да је његов син нападнут чим је изашао из апотеке.

- Био је мрак и пала је магла, па нисам добро видео шта се дешава, али када сам хтео да помогнем сину, он ми је рекао: "Тата, овај ме убоде ножем, чувај се". Тек тада сам угледао нож у рукама убице - рекао нам је Драган Ђуровић.


КОЛЕГЕ ИЗНЕНАЂЕНЕ

КАКО сазнајемо, осумњичени Владан Ж. станује педесетак метара од места где је почињено убиство у насељу Селенча. Нико од његових колега није могао ни да наслути да је способан да уради овако нешто језиво.