БЕОГРАДСКА полиција и даље трага за убицом Которанина Марка Вуковића (41), који је ликвидиран у петак око 18.30 у Улици Данила Лекића Шпанца на Бежанијској коси у Београду, код Основне школе "Борислав Пекић". У тренутку напада, Которанин је са две ћерке и сином био у свом аутомобилу БМВ Х5, када је убица дошао са задње стране возила, пришао Вуковићу с леђа и испалио, наводно, пет метака из ватреног оружја у њега. Полиција је у петак увече кренула у интензивну потрагу за починиоцем овог кривичног дела.

Ни дан после сурове ликвидације нису били познати детаљи убиства. Шокирани становници овог дела Бежанијске косе наводе да су се веома узнемирили јер се злочин догодио поред школе, и то у време када су ђаци одлазили са наставе.

Прочитајте још: Которанин убијен с леђа пред сином и две кћери: Детаљи ликвидације испред основне школе на Бежанијској коси

Убијени Марко Вуковић годинама је радио као капетан на прекоокеанским бродовима и тада је, наводно, имао сукоб са припадницима "шкаљарског клана", али разлози конфликта нису познати. Како су пренели црногорски портали, он није познат ни тамошњој ни српској полицији, никада није хапшен нити осуђиван. Наводе да је миран и породичан човек, једно време је живео у Белгији, те да није имао досије.

Прочитајте још: Нови обрачун шкаљараца и кавчана? Откривамо ко је Которанин убијен пред децом у сачекуши на Бежанијској коси

Према незваничним информацијама, истрага ће се водити у више праваца, а полиција ће испитати да ли је Марко Вуковић страдао као нова жртва рата "шкаљараца" и "кавчана" или ликвидација има везе са пословима грађевинске фирме коју је водио убијени.

Иначе, настрадали Которанин је био отац четворо деце. Наводно, када се вратио из иностранства, није желео да живи у Црној Гори и изјашњавао се као Србин.

Паркинг поред школе на коме је убијен Марко Вуковић,Фото Ж. Кнежевић

НЕ МАРЕ ЗА МАЛИШАНЕ

УБИСТВО на Бежанијској коси је други случај за кратко време у коме се пуцњава дешава недалеко од места на која иду деца. Пре два и по месеца, малишани су се нашли у близини сачекуше у Шумицама, када је испред балон-сале у Улици Грчића Миленка убијен вођа навијача Партизана Љубомир Марковић.