Апелациони суд у Београду укинуо је пресуду којом је Александар Митровић, син власника Пинк телевизије Жељка, био осуђен на годину дана кућног затвора и одузимање возачке дозволе на годину дана, јер је 18. јула 2013. године возилом ударио малолетну девојку Андреу Бојанић која је том приликом преминула.


Овом одлуком, која је данас објављена на сајту суда, наложено је да му се понови суђење због кривичног дела "тешко дело против безбедности јавног саобраћаја", док је Апелациони суд правоснажнао одбио оптужбу за кривично дело "непружање помоћи повређеном у саобраћајној незгоди", јер је за њега наступила апсолутна застарелост кривичног гоњења, још 18. јула 2019. године.


Александру Митровићу суђење ће бити поновљено пред Првим основним судом у Београду, који по налогу Апелационог суда мора да отклони повреде одредби кривицног поступка и размотрити чињенице на које му је указано решењем о укидању пресуде.


Апелациони суд налаже да првостепени суд посебно размотри налаз и мишљење судског вештака за информационе технологије, као и да за утврђене чињенице да јасне и аргументоване разлоге, као и да "цени сваки изведени доказ и објасни који то докази иду или не иду у прилог закључку суда, па ће тако бити у прилици да донесе правилну и на закону засновану одлуку".


Митровић је био у притвору од 19. јула 2013. до 4. октобра исте године, а тај притвор ће му се урачинавати у казну уколико буде осуђен на казну затвора.


Митровић је 18. јула 2013. године, возећи џип БМW Устаницком улицом на пешацком прелазу ударио и усмртио Андреу Бојанић.


Према наводима тужилаштва, возио је брзином већом од 81 километар на сат.


Митровић је побегао са места несреће, а у полицију га је одвео његов отац Жељко Митровић.


Александар Митровић је оптужен да је 18. јула 2013. године прекорачивши брзину кретања на пешачком прелазу у Устаничкој улици својим возилом ударио Бојанићеву која је прелазила улицу на црвено светло.


Прочитајте још: Александар Митровић: Нисам крив за Андреину смрт


Он се у том делу пута кретао где је брзина ограницена на 50 км/час, кретао брзином од 80 км/час, сматра тужилаштво.


Потом је без заустављања наставио вожњу и оставио повређену девојку, а према писању медија, а касније је отишао са оцем да се преда полицији.