Жао ми је зато што оца нисам боље упознала: Софија Ражнатовић je положила цвеће на гроб и дуго, замишљено гледала у очеву бисту

Ј. Д. Љутић

среда, 15. 01. 2020. у 20:34

Жао ми је зато што оца нисам боље упознала: Софија Ражнатовић je положила цвеће на гроб и дуго, замишљено гледала у очеву бисту

Арканова ћерка Софија

На Новом Гробљу у Београду одржан двадесетогодишњи помен Жељку Ражнатовићу Аркану
НА београдском Новом гробљу је одржан помен Жељку Ражнатовићу Аркану, команданту Српске добровољачке гарде, човеку бурне прошлости, који је 15. јануара 2000. године, убијен у хотелу "Интерконтинентал". У том злочину страдали су и двојица његових пријатеља и телохранитеља - Драган Гарић и Миленко Мандић Манда.

Помену који је почео у 11 часова присуствовали су породица, пријатељи, саборци са ратишта, као и Љубомир Михајловић, који је кобне вечери био у Аркановом друштву и једини преживели у пуцњави у "Интерконтиненталу".

На гробље је, нешто после 10 часова, прва стигла Софија Ражнатовић, Арканова ћерка из Брисела, рођена из везе са социјалном радницом из Белгије која је о њему водила рачуна док је био у белгијском затвору. Положила је цвеће на гроб и дуго, замишљено гледала у очеву бисту.

- Најжалије ми је зато што оца нисам добро упознала док је био жив - кратко је прокоментарисала бројним присутним домаћим и страним новинарима и фото-репортерима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Помен Аркану: Цеца у црнини, на гробље прва дошла ћерка Софија из Брисела (ФОТО+ВИДЕО)
Неколико минута пре заказаног помена, на гроб супруга и оца, стигла је и Арканова удовица, певачица Светлана Цеца Ражнатовић са ћерком Анастасијом и сином Вељком. Са њима су били и Цецина сестра Лидија са супругом Предрагом, као и некадашњи фудбалер Драгиша Бинић.

Први пут, на помену брата и гробу сестре Мирјане и мајке Славке нису биле Арканове сестре Јасна и Биљана.

Пре самог опела, свештеник је замолио присутне да сви углас, очитају на Аркановом гробу Оченаш, запале свеће и помоле се за његову душу. После помена свештеник се обратио присутнима:

- Није важно шта ко ради, него какав је човек, а Жељко је био велики човек. Није са нама већ 20 година, али сигуран сам да све нас, тамо где се сада налази гледа и, и даље, воли. Током минуле две деценије, његова породица је претрпела много шта, патили су, боловали... Ипак, лепе ствари су почеле и њима да се догађају. Породица се шири, здрави су, срећни, а то би верујем, била највећа Жељкова жеља.

Присутне су, након тога, Вељко и Анастасија послужили житом, погачом, вином, ракијом, соковима... Породица је потом отишла са Новог гробља, а на Аркановом гробу, дуго су остали некадашњи припадници Српске добровољачке гарде.
Подсетимо, за убиство Жељка Ражнатовића Aркана, Драгана Гарића и Миленка Мандића Манде, на 35 година затвора осуђен је Добросав Гаврић, док су Милан Ђуричић и Драган Николић осуђени на по 30 година. Гаврић, који се као и Ђуричић бранио са слободе, побегао је и данас живи у Јужноафричкој Републици. Србија је неколико пута тражила његово изручење, али без резултата. Недавно је Нела Кубуровић, министарка правде, изјавила да је наша земља поново упутила замолницу званичној Преторији да одобри екстрадицију.

Од десетак осуђених у овом поступку, у затвору је још једино Драган Николић. Остали су издржали казне и сада су слободни.


ОТАЦ ДЕВЕТОРО ДЕЦЕ

ЖЕЉКО Ражнатовић Аркан, са пет жена, имао је деветоро деце. Најстарији Михајло, рођен је из ванбрачне заједнице са Агнетом из Гетеборга, у време док је Аркан седамдесетих година прошлог века, био у Шведској. Са првом супругом Наталијом има близанце, Војина и Николу, као и ћерке Милену и Машу. Из везе са глумицом Љиљаном Мијатовић, добио је ћерку Анђелу. Софију је добио са социјалном радницом док је био у затвору у Белгији. Вељко и Анастасија родили су се у браку са Светланом. Његово најмлађе дете, Анастасија, имала је само годину и по када је убијен.


НАЉУТИЛИ ВЕЉКА

ПРЕ самог помена и током њега, бројни фото-репортери просто су се утркивали ко ће више сликати и прићи ближе Цеци, Вељку и Анастасији Ражнатовић. Породица није имала ништа против, као ни остали присутни. Током помена, међутим, неки фото-репортери су се попели на Арканову гробницу, што је изнервирало Вељка Ражнатовића, који им је љутито рекао:

- Доста је било! И превише! Нисмо дошли овде да се сликамо! Испоштујте нас, као што смо и ми вас. Пустите нас да на миру одамо почаст и помен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)