ПресудомОсновног суда у Косовској Митровици, судске јединице у Лепосавићу, двоје руских држављана који су у понедељак покушали да да илегално пређу административну линију између КиМ и централне Србије код Лепосавића мораће да плате новчану казну и судске тршкове и биће испраћени са Косова.


Наиме, по сазнањима Новости, руски држављани ће морати да плате новчану казну од по 250 евра и судске трошкове а после доказа о уплати казне мораће да напусте Косово.


Како је дан раније у изјави „Новостима“ рекао портпарол косовске полиције Баки Кељани, жена и мушкарац ухапшени су у понедељак у близини Лепосавића, у месту Шарпељ у појасу административне линије.


- Они су путовали возилом црногорских таблица када су заустављени у месту Шарпељ, у појасу административне линије - наводи се у саопштењу коовске полиције која не саопштава друге детаље овог хапшења.


Истовремено у изјави за наш лист Кељани истиче да је руским држављанима одређен притвор, а да им је возило одузето.


Према незваничним сазнањима Новости , руски држављани, највероватније брачнипар Игор Красиков и Марина Красикова покушали су да уђу на Космет у понедељак ујутру преко административног прелаза Јариње али су због неодстатка визе врађени тако да су потом покшали да то учине алтернативним путним правцем.


Међутим, у селу Шарпље зауставила их је патрола косовске полиције која их је привела а тужилац одредио задржавање од 72 сата, док им је возило одузето.


Прочитајте још: "Илегално" ушли на Космет: Руским држављанима одређен притвор и одузето возило


Истовремено из косовске полциије саопштавају да су такође на северу Космета ухапшена два државанина Албаније због, како се наводи, илегалног преласка административне линије.