Нишка полиција поднеће кривичну пријаву против Елизабете С. (52) из нишког села Малча због лажног пријављивања да је отета и силована.


Како сазнајемо, она је у понедељак Полицијској управи у Нишу пријавила да су је 13. јануара отела двојица непознатих мушкараца и одвела је у село Пасјача где су је тукли и силовали. Међутим, установљено је да је Елизабета целу причу измислила како би се пред мужем оправдала јер је истукао мушкарац са којим је дуже време у љубавној вези.


Да би њена прича била још уверљивија, наводна жртва силовања је јуче у нишку полицију дошла са својим мужем.


- Она је казала да је 13. јануара на силу одведена из села Малча. Према њеним наводима, испред њене куће зауставило се возило „опел“ у којој су била двојица маскираних мушкараца. Када је она наводно пролазила поред возила, људи са фантомкама на главама су је зграбили и одвезли до Пасјаче. Тамо су је наводно читаву ноћ силовали и тукли, тражећи 500 евра које дугује њен супруг. Међутим, није умела да објасни како је побегла отмичарима нити на који се начин вратила из Пасјаче у Малчу – кажу наши саговорници упознати са овим случајем.


Због недоследности у њеној причи, полицајци су одлучили да провере њене наводе па су испитани сведоци који су потврдили да је Елизабета ноћ током које је наводно силована, провела са њима.


Прочитајте и: Elizabeta pobegla od muža sa ljubavnikom, pa prijavila silovanje!? Obrt u slučaju otmice u Malči


- Утврђено је да је она 13. јануара са једним паром отишла у Сврљиг код њиховог пријатеља, а њеног љубавника. Тамо су славили до зоре а онда је нешто кренуло наопако. Елизабета се посвађала са тим мушкарцем, страсти су измакле контроли па је од љубавника добила батине. Не знајући како да оправда модрице пред мужем, одлучила је да пријави отмицу и силовање – наводе наши извори.


Уколико буде осуђена, Елизабети прети казна затвора од три месеца до три године колико Кривични законик прописује за кривично дело лажно пријављивање.


(Телеграф.рс.)