ДАН након што је З. С. (37), отац четворице синова и двеју ћерки, из зајечарског села Велика Јасикова, себи одузео живот обесивши се о дрво у башти недалеко од свог имања, и даље је мистерија зашто је овај човек подигао руку на себе. У јавности се спекулише да је то учинио због рачуна за струју од 165.000 динара, али његов најстарији син Ненад (19), за "Новости", то демантује.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Породица код Зајечара ЗАВИЈЕНА У ЦРНО, шесторо деце остало БЕЗ ОЦА, син каже: Не могу да верујем да се убио због НЕМАШТИНЕ

- Били смо без струје, не знам колико смо тачно дуговали - каже Ненад. - Међутим, многи живе без електричне енергије и то, без сумње, није разлог због којег је мој отац пресудио себи. Тајну о томе однео је у гроб.

Ненад каже да је његовог оца највише нервирало што је уз сваки нови рачун за струју била уписивана и камата.

- Нисмо живели у немаштини, јер је тата знао све да ради - наставља Ненад. - Молерисао је, умео је да поправља машине. Крпио се како је знао и умео. Однедавно ја и најстарија сестра нашли посао и прешлa je у Зајечар, тако да је мој отац имао двојa уста мање да прехрани.

Мештани Велике Јасиковине још не могу да поверују шта се десило, јер, како кажу, никада нису помислили да би З. С. дигао руку на себе.

У међувремену, градски челници Зајечара одрекли су се путних трошкова за последње три године, и платили су комплетан рачун за струју овој породици. Такође, Центар за социјални рад је преузео бригу о сахрани.