Звао девојчице на ручак у "Мек": Непознати мушкарац ушетао у Основну школу "Уједињене нације"

НЕПОЗНАТИ мушкарац ушао је, у понедељак после поднева, у ОШ "Уједињене нације" на Цераку и позвао девојчице које су седеле на клупама да их води у "Мек". Оне, на срећу, нису прихватиле позив, а родитељима су испричале шта се десило. Како незванично сазнајемо, полиција је данас привела Д.С. (44), за кога се сумња да је пришао девојчицама.

Према речима директорке Весне Радовановић Пеневски, све се дешавло у тренутку када је у холу школе било много родитеља, који су дошли по децу после завршетка преподневне смене. Међу њима је био и странац, који се обратио ученицама четвртог разреда.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Priveden muškarac koji je ušao u beogradsku osnovnu školu, pokušao da zavede devojčice i odvede ih

- То лице се ничим није издвајало од осталих, да би неко посумњао у њега и одмах реаговао - прича Радовановић Пеневски. - Он је пришао девојчицама, позвао их да их води у ресторан брзе хране, што су оне одбиле, устале и отишле. Он се задржао у школи још десетак минута и изашао. Деца нам нису ништа пријавила, већ су испричале родитељима, када су стигле кући. Они су дошли у школу, погледали смо снимак и девојчице су препознале мушкарца. Одмах смо случај пријавили полицији, где су нам рекли да претпостављају о коме је реч и школској управи. На срећу, све се добро завршило.

Када су родитељи ученица сазнали шта се десило, путем вајбер групе обавестили су и остале. На слици са снимка види се мушкарац, коме је једна нога у гипсу, како улази у школу.