По налогу Вишег јавног тужилаштва у Пожаревцу, основни тужилац из Петровца на Млави наложио је реобдукцију тела мртворођене бебе из Рановца, која ће се обавити на Институту за судску медицину у Београду.

Како би се непобитно утврдило да ли је мртворођена беба заиста дете Џесике Флорановић (23) из Рановца, тужилац је наложио обављање и ДНК анализе.

Овај случај недавно је узнемирио јавност у Србији, када су Џесика Флорановић и њен супруг Давид Недељковић из Рановца, изразили сумњу у званичну верзију целог случаја.

Прочитајте још - Случај породиље из Петровца на Млави, којој нису дали њено мртво дете, потресао је све: Ако дете није било живо - чију бебу су онда показали оцу?

Наиме, њима је саопштено да је њихово дете 28. децембра рођено мртво, а тело им није предато уз образложење да је оно медицински отпад и, као такав, не предаје се родитељима. Након тога, они су јавно иступили и изнели сумње о исходу порођаја, јер су тврдили да је трудноћа била уредна. Такође, изразили су сумњу и у идентитет тела бебе које је оцу показано у капели петровачке болнице. У сарадњи са Удружењем „За истину и правду о бебама“, они су поднели и кривичне пријаве, због чега је цео случај преузело тужилаштво.