ПРЕД Тужилаштвом за организовани криминал у наредним данима биће заказано саслушање сведока у истрази која је покренута против Мирољуба Јевтића, в.д. генералног директора "Инфраструктуре железнице Србије", осумњиченог за примање мита. Њему је после саслушања у недељу одређен притвор до 30 дана, због опасности да би боравком на слободи могао да утиче на сведоке.

На ову одлуку суда, његов адвокат Јакша Пековић, како је изјавио за "Новости", изјавиће жалбу. Он сматра да је суд могао да донесе блажу меру, како би били сигурни да неће утицати на сведоке.

Поред Јевтића истрага се води и против Драгослава Бурзановића, члана Надзорног одбора Привредног друштва "Ратко Митровић" из Новог Сада, и адвоката Зорана Стојановића и Владислава Костића, којима се на терет ставља давање мита. Одлуком Специјалног суда они су пуштени да се бране са слободе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Обустављена истрага и повучена ПОТЕРНИЦА против једног од НАЈТРАЖЕНИЈИХ људи у Србији: Нема доказа против Кораћа


У наредби за спровођење истраге се наводи да је Јевтић, наводно, неосновано и непотребно ангажовао адвокате на пословима експропријације земљишта на траси планиране изградње брзе пруге. Сумња се да су део уплаћеног новца од "Инфраструктуре железнице Србије", по основу фактурисаних услуга у вишемилионским износима, као мито, преко посредника, предавали њему као директору. Јевтић је, како је саопштено, ухапшен када је, наводно примио мито од 10.000 евра.

Сви осумњичени су на саслушању негирали дела која им се стављају на терет.


"НЕВИНА ЖРТВА"

БРАНИЛАЦ осумњиченог Владислава Костића, адвокат Иван Гвозденац, је, за "Новости", изјавио да његов клијент нема никакве везе са митом.

- Сваки рат има невину жртву, а у овом случају то је Костић - каже Гвозденац. - Тужилаштво неће доказати његову кривицу, јер не стоји њихова конструкција.