ВИШЕ јавно тужилаштво у Сремској Митровици подигло је оптужницу против Јелене Шпаговић (25) ћерка Саше Дујовића бившег посланика и другог човека "Српске деснице" из Земуна, која се терети за тешко убиство Мајде Гаровић (80) из Земуна, потврђено је "Новостима" у Вишем суду. О детаљима оптужнице, како за наш лист кажу у Тужилаштву, не могу да се изјашњавају док се налази на испитивању.

Злочин, који је откривен 20. јуна прошле године, када је у контејнеру угљенисан труп старице у викенд-насељу у Крчедину поред Дунава пронашао један од пролазника, полиција је веома брзо ушла у траг Јелени која је ухапшена 6. јула. Тада са њом приведен је и њен млађи брат Момчило Дујовић (21), осумњичен да јој је помагао у Мајдином убиству, али је касније утврђено да он, ипак, није знао за злочин.

Старичин нестанак пријавио је 16. јуна њен супруг Љубисав, да би се након откривеног раскомаданог тела и ДНК анализе утврдило да остаци припадају Мајди. Током истраге утврђено је да су осумњичена и жртва биле комшинице, као и да су се дружиле, те да је Јелена од Мајде позајмила 2.500 евра, који се спомињу као могући мотив злочина. Сумња се да је Шпаговићева намамила комшиницу уз обећање да ће јој вратити паре, убила је, а затим да би прикрила злочин, њено тело колима одвезла до Крчедина и запалила.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Обустављена истрага и повучена ПОТЕРНИЦА против једног од НАЈТРАЖЕНИЈИХ људи у Србији: Нема доказа против Кораћа

И даље није познато где су остали делови тела старице.

Од хапшења, осумњичена Јелена Шпаговић налази се у притворској јединици Казнено-поправног завода у Сремској Митровици, одакле ће бити спроведена на суђење.