НА прагу родитељске куће у Каравукову код Оџака, у Улици Светозара Милетића 15, у понедељак ујутро око шест сати, хицима из пиштоља убијена је Виолета Младеновић (51) из тог места. За њену смрт осумњичен је њен бивши супруг Бранко Манић (50), који је одмах ухапшен.

У жену са којом има двоје деце и троје унучића, Манић је, како сазнајемо, у свитање испалио цео шаржер - седам метака. Прст на ороз је ставио, како се сада претпоставља, због судског спора око деобе имовине, спратне куће коју су стекли у заједничком животу, а требало да је поделе после развода.

По повратку са посла из треће смене из Богојева, где у једној фирми ради као портир, Бранко је дошао до куће Виолетиних родитеља и ту се, наводно, сакрио у пространом дворишту. Када је несрећна жена око шест сати изашла из куће да донесе дрва, Бранко јој је пришао и пуцао. Како незванично сазнајемо, са два хица ју је погодио у стомак, а када је несрећна жена покушала да му умакне и потражи заклон, поново је запуцао и погодио је у главу, врат и леђа.

После крвавог пира, како причају рођаци настрадале, Виолетин бивши супруг је изашао из дворишта, и отишао до краја улице, до дечјег вртића, телефоном позвао полицију и рекао им шта је урадио. Екипа Хитне помоћи могла је само да констатује смрт жене, чије је тело однето у Институт за судску медицину у Новом Сад на обдукцију.

Мајку у локви крви пред кућним вратима, у понедељак ујутро затекао је син. Враћајући се из треће смене, свратио је да види како су она и бака, односно Виолетина мајка, старица од више од 80 лета. Пред ужасним призором је занемео. И родбина и пријатељи су у шоку и неверици.

Виолета Младеновић

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Обустављена истрага и повучена ПОТЕРНИЦА против једног од НАЈТРАЖЕНИЈИХ људи у Србији: Нема доказа против Кораћа

- Виолета се са њим разишла пре више од годину дана, а судски је брак раскинут пре пола године - прича нам рођак убијене жене, док водом и метлом уклања трагове крви испред улазних врата. - Вратила се овде у родитељску кућу, али јој ни ту није дао мира. Стално ју је прогањао, претио да ће је убити, и то је на крају, нажалост и остварио.

ЋУТАЛА И ТРПЕЛА

У Виолетином и Бранковом брачном животу, како причају њени рођаци, од почетка пре 27 година није било све како треба. Често ју је малтретирао и психички и физички, али је она из неког разлога, како претпостављају због деце, ћутала и трпела. Једном га је, присећају се, пријавила, али епилог тог инцидента комшијама није познат.

САСЛУШАЊЕ

БРАНКУ Манићу, осумњиченом за убиство некадашње супруге, одређено је полицијско задржавање и данас ће бити приведен на саслушање у Више јавно тужилаштво у Сомбору. Према незваничним сазнањима, у полицији није спорио да је пуцао у Виолету.