МЛАДИ Кикинђанин Дејан Андрић (23) који је тешко повређен у пожару 2. јануара, преминуо је у ноћи између недеље и понедељка у Ургентном центру Клиничког центра у Новом Саду, потврдила је његова породица. Његово стање било је тешко од првог дана, јер се на спавању нагутао дима и задобио опекотине опасне по живот.

Како смо већ извештавали, Дејан је у Ургентни центар у Новом Саду примљен истог јутра када је повређен, са тешким телесним опекотинским повредама руку, ногу и лица. Након примарног збрињавања у Кикинди и комплетне дијагностике и оперативног лечења у Ургентном центру, он је у тешком општем стању био смештен на Клинику за анестезију, интезивну терапију и терапију бола Клиничког центра, али лекари, нажалост, нису успели да га спасу.

Прочитајте још - Ужасан почетак нове године у Кикинди: Један мушкарац слетео колима са пута и погинуо, а младић тешко повређен у пожару

Дејан је тешко повређен у пожару који је, како је саопштила Полицијска управа у Кикинди, највероватније, изазвала прегрејана кварцна грејалица која је упалила кревет на којем је младић спавао. Он се тог јутра вратио из града, укључио грејалицу и легао да спава, а ватра је букнула рано ујутро, око пет сати и захватила део кревета.

Током спавања младић се нагутао дима, а када се пробудио и прибрао искочио је кроз прозор. Кућу у Улици Николе Пашића у којој се догодила несрећа, користио је повремено, када је долазио из Мађарске где је радио са девојком. Њих двоје су у Кикинду дошли пред Нову годину да се виде с породицом и пријтаељима.

ПОМОЋ

Док је Дејан био на лечењу у Новом Саду његови пријатељи покренули су акцију прикупљања помоћи за њега, јер је кућа уништена у пожару. Црвени крста Кикинде отворио је и наменски рачун. Ватра је уништила комплетну собу, таваницу и део крова. Ватрогасци су спречили даље ширење.