Директору „Инфраструктура железнице“ одређен ПРИТВОР, остали се бране са слободе

Novosti Online / Н.Бијелић

12. 01. 2020. у 10:41

Директору „Инфраструктура железнице“ одређен ПРИТВОР, остали се бране са слободе

Мирољуб Јефтић , фото Танјуг/Д.николић, printscreen

У Тужилаштву за организовани криминал саслушан је директор ЈП "Инфраструктура железнице" Мирољуб Јевтић ,као и остали осумњичени за примање мита у вези са експропријацијом земљишта

МИРОЉУБУ Јевтић, директору ЈП "Инфераструктура железнице" одређен јепритвор до 30 дана, а тројица осумњичених су пуштена да се бране са слободе.


Раније данас, у Тужилаштву за организовани криминал саслушан је директор ЈП "Инфраструктура железнице" Мирољуб Јевтић ,као и остали осумњичени за примање мита у вези са експропријацијом земљишта.


Јевтић је оптужен за примање, а остали за давање мита.


Тужилаштво је предложило притвор за сву четворицу.


Они су јуче ухапшени по налогу Тужилаштва за организовани криминал због сумње да је Јевтић примио мито од 10.000 евра преко посредника Бурзановића у службеним просторијама.


Одлуку о томе донећесудија за претходни поступак Специјалног суда у Београду.
Прочитајте још: Погледајте како је ухапшен директор "Инфраструктура железница Србије", осумњичен да је примио мито од 10.000 евра (ВИДЕО)

Тужилаштво је јуче саопштило да су адвокати од стране Јевтића неосновано и непотребно ангажовани на пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга, те да постоји основана сумња да су део уплаћеног новца од ЈП „Инфраструктура железнице" по основу фактурисаних услуга у вишемилионским износима, као мито, преко посредника, предавали Јевтићу.


Поједини београдски листови у међувремену су објавили , позивајући се на незваничне изворе, да су осумњичени спремни на нагодбу уз признање кривице, а према другим изворима могуће је да ће се бранити негирањем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Kostadin

12.01.2020. 11:15

Nezabeležena krađa u Železnici Srbije traje već decenijama. Direktori kradu besramno , a radnika višak 50 %. Taj siistem je veća beda i od željezare i Bora. Sirotinjo trgni se.

Alex

12.01.2020. 12:03

Treba da odgovaraju i oni koji su ga postavili na tu funkciju. Nije mu to prvo radno mesto.Znalo se još ranije da je sklon zloupotrebama položaja.

Gogo

12.01.2020. 15:11

I na kraju ce ga osloboditi sud zbog nedostatka dokaza a drzava to jest gradjani ce platiti ostetu za leskarenje u zatvoru.

Muki

12.01.2020. 21:18

eh moj brate u svim tim državnim firmama se na veliko krade nemilosrdni svi su povezani ko creva i samo cepaju i štite se medjusobno