МИРОЉУБУ Јевтић, директору ЈП "Инфераструктура железнице" одређен је притвор до 30 дана, а тројица осумњичених су пуштена да се бране са слободе.


Раније данас, у Тужилаштву за организовани криминал саслушан је директор ЈП "Инфраструктура железнице" Мирољуб Јевтић ,као и остали осумњичени за примање мита у вези са експропријацијом земљишта.


Јевтић је оптужен за примање, а остали за давање мита.


Тужилаштво је предложило притвор за сву четворицу.


Они су јуче ухапшени по налогу Тужилаштва за организовани криминал због сумње да је Јевтић примио мито од 10.000 евра преко посредника Бурзановића у службеним просторијама.


Одлуку о томе донећесудија за претходни поступак Специјалног суда у Београду.


Прочитајте још: Погледајте како је ухапшен директор "Инфраструктура железница Србије", осумњичен да је примио мито од 10.000 евра (ВИДЕО)

Тужилаштво је јуче саопштило да су адвокати од стране Јевтића неосновано и непотребно ангажовани на пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга, те да постоји основана сумња да су део уплаћеног новца од ЈП „Инфраструктура железнице" по основу фактурисаних услуга у вишемилионским износима, као мито, преко посредника, предавали Јевтићу.


Поједини београдски листови у међувремену су објавили , позивајући се на незваничне изворе, да су осумњичени спремни на нагодбу уз признање кривице, а према другим изворима могуће је да ће се бранити негирањем.