НОВОСАДСКА полиција ухапсила је С. Ш. (24), због постојања основа сумње да је учинио кривично дело разбојништво.

Он се сумњичи да је, 9. јануара, попрскао сузавцем радницу једне златаре на Новом насељу и одузео извесну количину златног накита. Њему је, како је саопштила Полицијска управа у Новом Саду, одређено задржавање до 48 сати и биће уз кривичну пријаву, приведен у Основно јавно тужилаштво у Новом Саду.

Прочитајте још - "Радмила је вриштала кад јој је прснуо спреј у очи": Продавачица препричава драму са неспретним разбојником у новосадској златари

Разбојништво у златари Јанковић” у Булевару Јована Дучића 1, догодила се у по бела дана, а оно што се дешавало у локалу, снимиле су надзорне камере. Тај снимак, на којем се види како разбојник разгледа накит, а затим спрејом напада радницу и покушава да бежи, убрзо је освануо на друштвеним мрежама. Јасно се види како се спетљао код врата и није успео одмах да их отвори.

Панично је иза пулта притискао тастер како би отворио врата, а док је ишао према другом делу објекта где су се склониле запослене, испала му је тацна са накитом. Када је успео да ипак отвори врата, са пода је подигао извесну количину накита која му је испала, а затим је побегао.