Ухапшени в.д. директора Инфраструктуре железнице Србије Мирољуб Јевтић има дугогодишње искуство на руководећим позицијама у Железници од 1994. до 2009. године.

Јевтић је дипломирао на Саобраћајном факултету у Београду, а затим магистрирао и докторирао.

Пре 11 година прешао је у Инситут "Кирило Савић" где је био генерални директор, а у јулу 2014. саветник је потпредседнице Владе Србије Зоране Михајловић.

У августу 2015. године, из министаркиног кабинета, именован је за в. д. генералног директора Акционарског друштва за железнички превоз робе "Карго Србија". На том положају је 25 месеци, тачније до септембра 2017. када је постављен за в. д. генералног директора Акционарског друштва за управљање јавном железничком инфраструктором "Инфраструктура железнице Србије".

Прочитајте још - Стефановић: Ухапшене 4 особе због мита, међу њима и директор "Инфраструктура железница Србије" због узимања 10.000 ЕВРА (ВИДЕО)

У октобру 2015. године Одбор директора „Железница Србије“, са генералним директором Мирославом Стојчићем на челу, поднео је Тужилаштву за организовани криминал тужбу против Мирољуба Јевтића, директора „Карго Србија“ и некадашњег саветника министарке Зоране Михајловић, због вишемилионских малверзација. Како се наводи у тужби коју потписују и Ненад Кецман и Рајко Ковић, Јевтић је злоупотребио службни положај тако што је неовлашћено дао налог својим запосленима да насилно преузму благајне „Железница Србије“, и то без примопредаје.

Управо Јевтић се састао са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић заједно са свим осталим директорима државних железничких предузећа.

- Држава нема новца за бацање и зато ћемо нон-стоп контролисати све што радите и како радите, јер грађани морају да имају железницу какву заслужују. Будите спремни на то - истакла је Михајловић, а наводи се у саопштењу.

Састанку су присустовали осим Јевтића вршилац и дирекори "Србија воза" Југослав Јовић, "Србија карга" Душан Гарибовић, као и вршилац дужности директора Дирекције за железницу Лазар Мосуровић.

Мирољуб Јевтић је нешто мање од годину дана био у браку са певачицом Снежаном Берић, познатијом као Екстра Нена.

(blic.rs)