У ТУЖИЛАШТВУ за организовани криминал од понедељка се наставља саслушање нових сведока у истрази која се води против већинског власника Компаније "Јовањица" Предрага Колувије (38) и још осам особа осумњичених за неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога. Поред тога, биће донета и одлука да ли ће им бити продужен притвор.

Они су ухапшени 14. новембра прошле године, пошто су припадници МУП Србије, по налогу ТОК, ушли на пољопривредно добро "Јовањица" код Старе Пазове. Тада је саопштено да је пронађена илегална лабораторија за производњу марихуане у вештачким условима. Заплењено је, како се тврди, 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика ове опојне дроге у сировом стању, тежине скоро четири тоне.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У рутинској контроли су зауставили бели "ауди А8", а онда је уследио шок: Због фалсификоване легитимације МУП и блинкера дошли до четири тоне марихуане! (ВИДЕО) 

Бранилац Предрага Колувије, адвокат Зора Добричанин Никодиновић, истиче да су поједини медији објавили да се истрага у овом случају одуговлачи, што она демантује:

- Од момента када су ухапшени осумњичени, саслушано је око 60 сведока, а скоро исти број грађана је испитан и у Четвртом одељењу ПУ за град Београд. Поред тога издато је на десетине наредби и обављени су бројни претреси и вештачења. Поједина вештачења и даље трају због обимности посла. Не сећам се да је у неком предмету за месец дана испитано толико много сведока.