Чаба Дер, који се сумњичи за неколико бруталних ликвидација широм Европе, наводно је признао убиство Небојше Марковића на Бановом брду.


Како пише Index.hu, Дер је саслушан у истражном затвору у Мађарској у присуству адвоката, где је, наводно, признао злочин на Бановом Брду, из јануара прошле године.


Овај злочин који је потресао Србију, снимиле су сигурносне камере, а на снимку је забележено како убица са осмехом на лицу прилази Марковићу док је овај склапао дечија колица и хладнокрвно га убија.


Kако преносе мађарски медији, Дер је саслушан у уторак на захтев из Србије, а свој исказ почео је изјављивањем саучешћа породици убијеног Марковића.


Он се наводно бранио да је морао да убије Марковића јер је страховао за свој живот и није имао избора. Такође је навео да возач аутомобила који га је довезао и одвезао није имао појма шта он намерава да уради и да је био шокиран оним што је видео.


Осумњичени убица је рекао да је возач убрзо отишао и нагласио да му је жао што је човека који није имао појма о чему се ради означио као саучесника.


Иначе, према подацима шпанске полиције, Чаба је 28. августа 2017. у Барселони вођи раковичког клана Небојши Стојковићу Стојкету (51) четири пута пуцао у главу и груди, а прст му је одсекао у знак опомене. Широј јавности је постао познат 5. јануара 2019, када је хладнокрвно убио Небојшу Марковића (37) на Бановом брду.


Камере за видео-надзор су га снимиле док је у белој јакни и са осмехом на лицу пришао Марковићу и убио га. Испоставило се да је убио погрешног и да породица Марковић и човек који је био на мети живе у истој згради.


Камере су га снимиле и 30. јуна 2018. у Амстердаму, када је у једном италијанском ресторану наочиглед бројних гостију хладнокрвно пуцао у главу Ивану Сердарушићу (62), контроверзном хрватском бизнисмену, који је учествовао у шверцу 100 килограма кокаина.


Прочитајте још: Мађарски медији: Чаба Дер признао убиство на Бановом Брду


Мађарска полиција га сумњичи да је 20. септембра 2018. убио бизнисмена Ласла В. на једном паркингу у Будимпешти тако што га је натерао да клекне и пуцао му у главу.


Његово тело је бацио у оближњи поток и побегао, а у аутомобилу убијеног су пронађени дрога и новац. Сумња се да су дошли у сукоб јер је Чаба покушао да му прода дрогу помешану са заслађивачем.


Извор: informer.rs