Песницама убио трогодишњу Луну, па лагао да је пала: Почело суђење Зорану А. (25), бранилац поднео предлог споразума о признању кривице

С.М.Ј.

08. 01. 2020. у 14:55

Песницама убио трогодишњу Луну, па лагао да је пала: Почело суђење Зорану А. (25), бранилац поднео предлог споразума о признању кривице

Весна и Зоран Фото: Фејсбук

Главни претрес одложен до даљег. Адвокат оптуженог није дао предлог висине затворске казне
НЕГОТИН - Пред Вишим судом у Неготину данас (8. јануар) је почело суђење Зорану А. (25) оптуженом да је у мају песницама убио Луну Фируловић, стару две године и осам месеци са чијом је мајком Весном ванбрачно живео у свом дому у Прахову.

Његов бранилац по службеној дужности Радиша Срејић поднео је јутрос, у фази припремног рочишта, Вишем јавном тужилаштву предлог за споразум о признању кривичног дела, па је главни претрес одложен до даљег. У том споразуму, међутим, бранилац није дао предлог висине затворске казне.

-Правна квалификација није доведена у питање, није оспорено да се ради о делу тешког убиства за које је предвиђена казна од 10 до 40 година затвора, окривљени није оспоравао да је на смрт претукао малу Луну, остало је само питање висине затворске казне која ће му бити изречена – каже Маја Атанасковић, правни заступник Фондације “Тијана Јурић” и адвокат Луниног оца, Драгана Пурића.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Очух убио девојчицу, па лагао да је пала?

У Фондацији „Тијана Јурић“, али и у Вишем јавном тужилаштву у Неготину наводе да је једина адекватна казна за ово дело 40 година затвора, будући да се Зорану А. суди по старом закону који је важио у време извршења кривичног дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације