Пијан тукао жену и претио јој убиством: Насилнику казна десет месеци кућног затвора

Novosti Online / Д.Н.

среда, 08. 01. 2020. у 11:26

Пијан тукао жену и претио јој убиством: Насилнику казна десет месеци кућног затвора

Основни суд у Великом Градишту - Фото: Д. Новковић

Пресуда је донета за три кривична дела: насиље у породици, поседовање нелегалног пиштоља и неовлашћени промет акцизне робе
ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ – Основни суд у Великом Градишту правоснажно је осудио Владимира Брадичина (61) из Брњице код Голупца на 10 месеци кућног затвора, за три кривична дела: насиље у породици, нелегално држање оружја и недозвољен промет акцизне робе.


У склопу пресуде, донете на основу споразума о признању кривице, оптужени мора да плати и новчану казну од 50.000 динара. Њему је изречена и мера забране приласка супрузи над којом је извршио насиље, као и забрана комуникације са њом на период од годину дана. Брадичин је ухапшен 1. јануара, јер је тог дана, под дејством алкохола, тукао супругу и претио јој убиством.


Приликом претреса, полиција је пронашла и нелегални пиштољ „тетејац“ и 67 метака, као и 460 литара нафте набављене на незаконит начин за даљу препродају. Њему је наложено и плаћање трошкова поступка у износу од 16.000 динара.


Прочитајте још: НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ: Тукао супругу на улици


Основно јавно тужилаштво у Великом Градишту, једно од најефикаснијих у Србији, током прошле године склопило је 37 споразума о признању кривице. Са таквом праксом наставља и ове године, јер се на тај начин значајно смањују и трајање поступка и судски трошкови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације