Ново вештачење мобилног телефона ухапшеног Предрага Колувије одложено је за 17. јануар због немогућности његовог браниоца да присуствује, што је обавезно по законским процедурама“ каже у изјави за „Новости“ начелник Управе криминалистичке полиције Дејан Ковачевић.

Полиција је последњег дана 2019. године добила налог Тужилаштва за организовани криминал за ново вештачење Колувијиног телефона, овога пута у склопу провера кривичне пријаве коју је потпредседник СНС-а Милош Вучићевић поднео против председника Србије Александра Вучића и његовог брата Андреја.

„Предузели смо све мере и радње из своје надлежности чим смо добили наредбу Тужилаштва. Вештачење телефона тренутно не можемо извршити, јер нас је Колувијин бранилац обавестила да неће бити у могућности да истом присуствује до 17. јануара“ каже Ковачевић, напомињући да су то обавезне процедуре које се морају поштовати, како касније нико не би могао доводити у питање ваљаност доказа.

Прочитајте још - У рутинској контроли су зауставили бели "ауди А8", а онда је уследио шок: Због фалсификоване легитимације МУП и блинкера дошли до четири тоне марихуане! (ВИДЕО)

Прво вештачење, у присуству Колувијине адвокатице, полиција је обавила у склопу саме истраге о узгоју марихуане на пољопривредном добру „Јовањица“, с обзиром да су функционери Савеза за Србију јавно износили оптужбе да је осумњичени Колувија позивао председниковог брата Андреја Вучића одмах након хапшења. По завршетку анализирања Колувијиног мобилног телефона, министар полиције Небојша Стефановић саопштио је 30. новембра на конференцији да је утврђено да је реч о потпуним измишљотинама опозиције.

Предраг Колувија Фото "Твитер"

Тужилаштво је полицији сада наложило ново вештачење у склопу испитивања навода из пријаве коју је Вучевић поднео 7. децембра прошле године против Александра и Андреја Вучића, а у којој тражи да се надлежни органи изјасне поводом свих оптужби које је опозиција на њихов рачун износила у овом случају.