БЕЖИВОТНО тело Славке Јевтић (64) пронађено је у петак ујутру, око 4.30, у предсобљу њеног стана у центру Лознице, недалеко од Железничке станице. Прве комшије су најпре чуле лупање на врата, а убрзо Славку како виче: "Пусти ме, зваћу полицију!"

Један младић је, док се враћао кући, приметио да куља дим из њеног стана. Брзо је упозорио њене прве комшије, које су позвале полицију, ватрогасце и Хитну помоћ.

- Врата стана нису била закључана - прича један од првих комшија покојнице. - Кад смо их отворили, видели смо само Славкине ноге и било нам је јасно да се нешто догодило. Стан јесте горео и куљао је дим, али било је очигледно да није страдала од дима и ватре, јер је горео сасвим други део стана. Лекари су брзо стигли, али су могли само да констатују смрт, док су ватрогасци лако зауставили ватрену стихију, како се не би проширила на остатак стана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Требало је да је удамо 1.августа, а ми је сахрањујемо": Мајка Тање Јовић (29) кроз сузе открила како јој је погинула ћерка

Славкине комшије претпостављају да је она некоме, кога познаје, отворила врата, не слутећи шта је чека:

- Када је почела да запомаже и тражи помоћ, било је касно - кажу нам познаници Јевтићеве.

Преминула жена је живела сама. Пензију је стекла радећи у "Дрини" из Лознице, а сви су је знали као фину, повучену и поштовану у комшилуку. Њена сестра Милка Глигорић каже да се претходног дана чула са њом, да су лепо причале и да ништа није указивало да ће се догодити нешто овако трагично.

- Није ми се жалила да има било какве проблеме - рекла нам је Милка.

Увиђај је урадио дежурни тужилац Вишег тужилаштва у Шапцу, који ће да води истрагу. Наложена је обдукција, како би се утврдио тачан узрок смрти. У зависности од тога знаће се у ком правцу ће ићи даљи поступак.


МОТИВ

СЛАВКА Јевтић је живела у стану који јој је оставио деда о коме се бринула. Према ономе што се могло чути, недавно је, наводно, одлучила да на некога препише ову некретнину, што се појединима није свиђало. Надлежни ће проверити и ове наводе, како би се утврдио евентуални мотив, ако је реч о убиству.