ПЕНЗИОНЕР Данило С. (65) из Врчина осуђен је у Вишем суду у Ваљеву првостепеном пресудом на осам година затвора, јер је од 2000. до 10. августа 2008. године сексуално злостављао своју малолетну пасторку. Како је утврђено, све се дешавало у Требињу и Ваљеву и то у периоду док је девојчица била у узрасту од шест до 14 година.

У пресуди Кривичног већа, којим је председавао судија др Драган Обрадовић, наводи се да је Данило С. од девојчице тражио да га орално задовољава, да се скида, додиривао је по интимним деловима тела. Користио је то што је био у ванбрачној заједници са мајком девојчице са којом је живео прво у Требињу, а затим у Ваљеву и то што јој је финансијски помагао. Девојчица је, како је утврђено, пристајала на обљубу из страха да ће, ако то не учини, Данило С. да престане да се стара о њеној породици.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Требало је да је удамо 1.августа, а ми је сахрањујемо": Мајка Тање Јовић (29) кроз сузе открила како јој је погинула ћерка


За обљубу се сазнало 2017. године, када је пасторка, која је у међувремену постала пунолетна, све испричала свом брату близанцу, који је случај пријавио полицији у Ваљеву, где данас породица живи. Данило С. је ухапшен септембра 2019. године, када је ноћу покушао да пређе границу између Србије и Бих, на путу за Требиње. Продужен му је притвор у ком се налази од септембра прошле године.