Он је европски Пабло Ескобар: Његово име је Тито, али није Србин, одлично говори и разуме наш језик, сазнајте све о њему

Novosti online

31. 12. 2019. у 20:00

Он је европски Пабло Ескобар: Његово име је Тито, али није Србин, одлично говори и разуме наш језик, сазнајте све о њему

Depositphotos

Док за вођу једног од највећих нарко-картела, под надимком Тито, у свету мисле да је Србин зато што је са ових простора и и описују га као европског Ескобара
Док за вођу једног од највећих нарко-картела, под надимком Тито, у свету мисле да је Србин зато што је са ових простора и и описују га као европског Ескобара, познати новинар открива да је реч о Едину Гачанину из Сарајева.

Као је открио новинар Авдо Авдић, реч је о вођи нарко-картела Тито и Дино, који је грешком означен као Србин.

"Добро сам обавештен о чему се ради и ово је убедљиво најопаснија мафија која се икада појављивала на подручју БИХ. Колеге из Перуа су у јуну, пре него што сам почео тиме да се бавим, објавиле да европским нарко-картелом управља извесни Србин. Наравно, они због језика поистовећују све са Србима, Навели су да је реч о извесном Србину под надимком Тито, и да се он у полицијској документацији у Јужној Америци сматра европским Паблом Ескобаром", рекао је Авдић и додао да је потом почео да истражује овај случај.

"Када сам почео да истражујем картел Тито и Дино, схватио сам да је Тито заправо Един Гачанин из Сарајева, данас настањен у Дубаију. Значи, колеге из Перуа су знале да постоји извесни Тито а ми знамо ко је он" закључио је Авдић. Он је додао и да је гачанин покушао да заустави ову причу.

"Он је преко свог адвоката затражио од суда у БИХ да нам се забрани писање о њему. Ето, суд није пресудио у његову корист" навео је Авдић.

Реч је иначе о картелу коме су светске полицијске агенције заплениле више од 14 тона кокаина, а његов вођа Тито је означен као неко ко контролише комплетно тржиште дрогом у Европи и њено допремање из Латинске Америке, тачније Перуа.

Последња велика заплена дроге која се везује за Титово име је она када је 7. децембра ратна морнарица Шпаније у региону Пијура открила подморницу која је превозила скоро две тоне кокаина и ухапсила четири особе.

Авдић је раније у Журналу навео да је реч о држављанину БИХ који је већи део свог живота провео у Холандији, где се повезао са "битним особама из подземља".

Тито , фото Журнал

"Полицијске агенције су задокументовале да је он имао сталне контакте са, између осталих Ноуфалом Фасихом званим Мр. Кускус, који је члан криминалне групе из Северне Ирске окупљене око породице Кинахан. Ту је и Ридхуан Тагхи који је такође деловао у Холандији и за њим је расписана међународна Интерполова потерница због повезаности са бројним убиствима. Холандске власти су нудиле 100 хиљада евра за било какву информацију о њему, а полиција је објавила да се Тагхи вероватно скрива у Дубаију, где се налази и вођа картела Един Гачанин" тврди Авдић.

Тагхи је ухапшен у Дубаију раније овог месеца.

"Трећи Гачанинов партнер је Рафаеле Империале звани Паста, један од челних људи италијанске мафије Камора. Полицијске агенције располажу информацијама да је Империале свој новац углавном улагао купујући некретнине у Дубаију, али и слике Винсента ван Гогха које су 2002. године украдене у Холандији, а које је он касније купио за 100 милиона еура. И Един Гачанин, како смо већ навели, купује некретнине у Дубаију, а у тим пословима су му помагали чланови његове породице која је пореклом из Сарајева", стоји у наводима Журнала.


Фото Журнал

Такође је објављена и шема по којој он допрема кокаин до Европе.

"Гачанин контактира и организује набавку кокаина на подручју Перуа од четири различите криминалне групе из места Трухиљо, које послују одвојено. За сваку од ових групација везује се једна особа која је поверења Едина Гачанина, а која је пореклом са простора бивше Југославије и чији је задатак да организују набавку и припрему за кријумчарење кокаина у Европу - наведено је у једном од полицијских извештаја у чије су сачињавање били укључени и истражитељи ДЕА-е и холандске полиције", наводи се.

На овакве наводе журнала наводно се огласио и Един гажанин из Дубаија који је тврдио да је реч о измишљеним тврдњама, као и да никада није чуо за картел Тито и Дино.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

POGADJAM KO JE

31.12.2019. 20:06

DANAS SE JAVIO IZ MAJAMIJA, ako ste pratili danasnje vesti, saznacete i vi dragi citaoci ko je. NIJE TITO ALI JE TITIN PIONIR.

miki

31.12.2019. 23:40

Sigurno da je Srbin.Preci su mu srpskog porekla. Prezime mu je srpsko. Jezik kojji govori je srpski.E sad sto se nama ne svidja cime se bavi to je druga stvar..,