Основни суд у Врању донео је у данас неправоснажну пресуду у „беби афери“. Љубомир Тројановић из Врања тужио је државу Србију због немарности у случају његове потраге за како сумња несталом бебом, за коју му је речено да је мртва.

Како је за "Новостима потврђено" из правног тима адвоката Драгана и Вука Николића, суд је уважио Тројановићев одштетни захтев и доделио му одштету од 1,25 милиона динара, са затезном каматом од дана подношења тужбе.

Прочитајте још: Држава формира базу ДНК за "нестале бебе"

-Обавезује се да тужени, као накнаду за трпљење нематеријалне штете, душевне болове, неодговарање државних органа и намерно скривање информација о стварној судбини његове ћерке, тужиоцу плати решењем одређену надокнаду у року од 15 дана од дана доношења пресуде - каже се у одлуци Основног суда у Врању.


Прочитајте још: ИСПОВЕСТ МАЈКЕ КОЈА ГОДИНАМА ДОКАЗУЈЕ КРАЂУ БЕБЕ: Отели су ми дете из болнице у Крушевцу


Подсећамо да су Љубомир и Сунчица Тројановић у исповести за наш лист изјавили да сумњају да им је дете украдено у Породилишту, као и да знају ко је њихова кћи. Тројановић је уранијим изјавама рекао да је тужба начин да се родитељима надокнади њихов бол у смислу бројних административних проблема и институционалног неделовања, а не да је реч о одштети за отето дете.

Ово је прва пресуда у случају беби афере на југу Србије.