ДРЖАВЉАНИНУ Црне Горе Дејану Дабовићу (28) из Херцег Новог, осумњиченом да је у четвртак у поподневним сатима у Новом Саду усмртио бившу девојку и некадашњу суграђанку Душанку Јоцовић (25), на предлог Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, судија за претходни поступак је одредио притвор до 30 дана.

Ова мера изречена му је због опасности од бекства, да боравком на слободи не би поновио кривично дело и могао да утиче на сведоке, али и због узнемирења јавности.
Приликом привођења у новосадско Више јавно тужилаштво, осумњичени Дабовић се, како незванично сазнајемо, бранио ћутањем и о ономе што се догодило у четвртак око 16 часова испред зграде са бројем 48 у Улици Алексе Шантића, у којој је живела, није говорио. Он се сумњичи да је убодима ножем у пределу врата и грудног коша, усмртио Душанку Јоцовић, а као мотив крвавог злочина, помиње се љубомора, јер је несрећна девојка пре неколико месеци прекинула са њим емотивну везу.

По свему судећи, он је желео да се помире, те је 23. децембра дошао из Црне Горе у Нови Сад, намеравајући да се сретне са Душанком. У четвртак поподне дошао је пред зграду и чекао када ће она да се врати са посла. Пришао јој је и започео расправу, а онда је у једном тренутку извадио нож из јакне и убо је у врат и груди. Полиција га је ухапсила док је излазио из хостела у којем је одсео.

ПРИЈАВА И ЗА РАЗБОЈНИШТВО

ОСИМ за убиство, Дабовића кривична пријава терети и за разбојништво које се догодило 25. децембра у једној мењачници, где је, како се сумња, претећи ножем отео пазар.