СТАНАРИ Улице Алексе Шантића у новосадском насељу Грбавица и саиграчи из Одбојкашког клуба Стар за који је играла, још су у шоку после суровог убиства Душанке Јоцовић (25), родом из Херцег Новог, која је претходних осам година живела у Новом Саду. За њену смрт осумњичен је црногорски држављанин Дејан Д. (28), такође из Херцег Новог.

Као могући мотив крвавог злочина, који се догодио у четвртак око 16 часова, незванично се помиње љубомора младића са којим је несрећна девојка пре неколико месеци раскинула вишегодишњу везу. Она је, како сазнајемо, имала и црногорско и српско држављанство. После завршеног факултета у Новом Саду, Душанка је пре пола године добила и посао, и намеравала је да у овом граду остане да живи. Њени снови и планови, прекинути су, свирепо, у трену!

- Волела је Нови Сад, у који је дошла пре осам година - казао је један познаник трагично настрадале Душке. - Бивши момак највероватније није могао се помири са тим да девојка жели да овде остане, јер је, он, очигледно имао друге планове и није хтео да се пресели у Нови Сад. То је, по свему судећи, и довело да њиховог разлаза.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ђурица (24) је своју девојку Милицу (20) искасапио ножем, послао поруку члану породице, па се обесио: Детаљи стравичног злочина у Српцу


У новосадском Одбојкашком клубу Стар од четвртка по подне, туга и неверица. Не могу да прихвате да Душке, како су је звали, више нема и да су је заувек изгубили. Последњи пут су је видели на тренингу у среду, а по њеном понашању се није дало наслутити да је нешто мучи.

- Од првог дана када се из родног Херцег Новог доселила у Нови Сад, била је у клубу - видно потресен прича Срђан Марковић, председник и тренер ОК Стар. - Била је одличан спортиста, и још бољи човек. Лепо васпитана, из дивне породице. Као најстарија међу девојкама, понашањем и односом према клубу и игри била им је пример, и као лидер. Знала је да их критикује, али и похвали. Сви су је слушали и волели.

Упркос обавезама док је студирала, али и када се запослила у Градској управи за спорт, на тренинзима је, вели Марковић, била редовна. Ништа јој није тешко падало.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Крв јој је цурила из уста, имала је убодне ране на душнику и грудном кошу, а поред ње су биле расуте намирнице: Дејан (28) није могао да опрости Душанки (25) крај осмогодишње везе?


Осумњичени Дејан Д. је из Црне Горе у Србију, тачније Нови Сад, дошао 23. децембра, вероватно са намером да се помири са Душанком и изнајмио је собу у једном хостелу. У четвртак по подне је дошао пред зграду у Улици Алексе Шантића и чекао када ће се Душка вратити са посла.

- На путу до стана, свратила је у продавницу да купи намирнице - сазнајемо незванично. - Када је изашла, Дејан јој је пришао и започео расправу, али је она ишла према згради, а он је пратио. Дошло је до свађе, а онда је у једном тренутку из јакне извадио нож и убо је у врат и груди. Несрећна девојка је пала на асфалт, а он је у суседни хаустор бацио крваву јакну и мобилни телефон, а онда побегао.

Инспектори на месту злочина

После тога се, како сазнајемо, вратио у хостел, пресвукао и спаковао ствари. Са кофером у руци журио је на аутобуску станицу. Полиција му је, међутим, била на трагу, и после трочасовне потере је ухапшен на углу Улица Балзакове и Народног фронта.

Дејану Д., осумњиченом за убиство, полиција је одредила задржавање до 48 сати. Он ће у суботу бити приведен на саслушање у Више јавно тужилаштво у Новом Саду.

Полиција приводи осумњиченог

ОПЉАЧКАО КЛАДИОНИЦУ

ОСИМ за тешко убиство, Дејану Д. је написана кривична пријава и за разбојништво. Како незванично сазнајемо, он се сумњичи да је по доласку у Нови Сад, тачније 25. децембра, претећи ножем отео новац у једној кладионици у Булевару цара Лазара у Новом Саду.


НОВЉАНИ У ШОКУ

ДУШАНКУ у Херцег Новом сви памте као вредну средњошколку, одличну ученицу Економске школе, успешну спортисткињу, комуникативну и друштвену. Тренирала је у одбојкашком клубу Херцег Нови, потврдила нам је тренер Сања Јововић, пет-шест година и у то време клуб је ушао у прву лигу. Слично причају и о Дејану, који је ту и тамо знао да направи неки мањи проблем, а до пре неколико година бавио се кошарком у херцегновском Приморју. Завршио је Факултет за менаџмент. Протеклих годину-две, кажу наши саговорници, ређе су га виђали у Херцег Новом. (В. В.)