ВЛАСОТИНЧАНКА Ирена Даскаловић (на слици) ухапшена је, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, због сумње да је извршила кривична дела злоупотреба службеног положаја одговорног лица, прање новца и фаслификовање исправа. Њој је одређен притвор до 48 часова, а с обзиром на то да се ради о делу за које је прописана казна затвора и до десет година, претпоставља се да ће јој бити одређен и притвор до 30 дана како не би утицала на сведоке у овом случају.

Сумња се да је Ирена, коју су после серије текстова о наводним преварама прозвали "лесковачка Дафина", као заступник продаје животног осигурања једне осигуравајуће куће, прекорачила границе својих овлашћења и од новембра прошле до краја октобра ове године, продавала овај производ обећавајући месечну камату од 7,5 одсто.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Лепа Ирена (25) помутила памет лаковернима: Преварено двадесетак Лесковчана и Власотинчана, неки “кратки” и за десетине хиљада евра

На тај начин је, како се сумња, преварила најмање десет особа, које су очекивале брзу зараду, и инкасирала око 10 милиона динара од којих је нешто више од 4,5 милиона задржала за себе, а део је распоређивала својим пријатељима. Њени клијенти су тако остали без обећане камате, али и без уложеног новца, па су случај пријавили полицији.

С обзиром на то да је Ирена имала помагаче, а да су грађане на њу упућивали службеници појединих банака, у овој истрази не треба искључити ни нова хапшења.