ПРВИ основни суд у Београду прихватио је захтев адвоката Ђурђије Алемпијевић, медицинске сестре, која је суспендована са посла у Дому за незбринуту децу у Звечанској и из доказа издвојио снимак на којем се види како она грубо за надлактицу носи двогодишњег дечака и баца га у креветац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СУСПЕНДОВАНА СЕСТРА У "ЗВЕЧАНСКОЈ": Носила бебу као да је џак (ВИДЕО)

Према речима председника већа, тај снимак представља незаконит доказ, јер је направљен извршењем кривичног дела, а против Маје Јелић, која је поставила камеру у соби, и тако сачинила снимак, поднета је кривична пријава због недозвољеног снимања. суђење је одложено за почетак фебруара, јер се није појавила Јелићева, која у овом поступку има статус сведока. Уколико се не појави на следећем главном претресу, биће новчано кажњена. Управо она је кључна особа која је и снимила Ђурђију како "брине" о деци и обелоданила цео случај. Иначе, она је мајка једног од штићеника Центра у Звечанској и повремено га обилази.

На одлуку суда да се издвији спорни снимак, тужилаштво ће уложити жалбу Вишем суду у Београду. Они сматрају да то није незаконит доказ, нарочито што постоји и сведок немилог догађаја, особа која је снимала. Уколико Виши суд заузме став да су снимци законит доказ, они ће онда бити прегледани на неком од наредних рочишта.