ПОСЛЕ непуних десет дана од убиства Драгана Пантелића (55), власника мењачнице "Мапс" у Улици 22. октобар у Земуну, припадници МУП Србије идентификовали су и привели двоје осумњичених за овај злочин. Ухапшени су Бранислав М. (40), за којег се верује да је упуцао Пантелића, и његова супруга Георгина Ј. М. (36), која се сумњичи да му је помогла у извршењу овог злочина.

Из полиције наводе да први резултати истраге указују да је, наводно, Бранислав, 17. децембра, у касним вечерњим сатима ушао у мењачницу и у Пантелића испалио неколико хитаца из пиштоља, а затим му тупим предметом задао више удараца у главу. Од задобијених повреда, власник "Мапса" је преминуо на лицу места.

Бранислав М. је потом, како се сумња, из мењачнице узео већу количину новца и отишао код Георгине. Заједно су уништили трагове и сакрили пиштољ којим је убијен Пантелић. Осим тога, полиција сумња да је Георгина пре него што је злочин почињен, у више наврата обилазила и осматрала мењачницу и све што се дешава око ње.

Бранислав М. и Георгина Ј. М. биће након задржавања од 48 сати, уз кривичну пријаву за тешко убиство, односно помагање, приведени на саслушање Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Истрага ће утврдити шта је све претходило и како је тачно извршен злочин, али према првим информацијама, утврђено је да је Бранислав изнајмио аутомобил у једној рентакар агенцији, као и да је то возило касније виђено паркирано испред мењачнице где је убијен Пантелић. Наводно, баш то возило виђено је паркирано и кобне вечери, преко пута козметичког салона, који се налази поред мењачнице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Нападач чекао да власник уђе у салон, па му пришао с леђа, откривен и могући мотив ликвидације: Нови детаљи убиства у Земуну

Незванично, Бранислав је најпре са пиштољем упао у мењачницу и тражио од Пантелића да му преда новац, што је овај одбио. Уследила је пуцњава у којој је власник "Мапса" убијен и потом опљачкан. Осумњичени Бранислав који је био крвав након суровог убиства, побегао је изнајмљеним аутомобилом, у којем су касније нађени трагови крви. Ипак, чекају се резултати ДНК анализе, а Бранислав М. је, како сазнајемо, већ познат полицији, јер је и раније хапшен због разбојништава.

Беживотно тело Драгана Пантелића на поду локала приметио је један од комшија, који је туда шетао пса. Он је одмах позвао полицију и Хитну помоћ. У први мах се, истина, није знало да ли је реч о самоубиству или убиству, али брзо је утврђено да је у питању стравичан злочин и полиција се дала у потрагу за извршиоцима. Узети су снимци са камера из локала, као и са објеката око мењачнице и козметичког салона. Ипак, одређени трагови, до којих је дошла полиција, водили су у том правцу да се посумња да је Пантелић био "типован" и да је неко њему близак или ко је добро познавао његове навике и умешан у злочин.


УЗЕЛА ОДМОР НА СВЕТОГ НИКОЛУ

ГЕОРГИНА Ј. М. је како "Новости" незванично сазнају, више година радила у разним мењачницама и кладионицама у Београду и словила је за вредног радника. Ипак, наводно је била и сама "слаба на коцку". Како сазнајемо, неколико дана пре убиства Пантелића, Георгина је редовно долазила на посао. Међутим, за Светог Николу је узела краћи одмор и са Браниславом, са којим је последње четири године у вези, отишла ван Београда. Колегама је рекла да ће се на посао вратити после новогодишњих празника.