Убеђивали су нас да је Зоран убица: Сведочењем брата и снаје настављено суђење Марјановићу, син Урош није хтео да сведочи, родитељи оправдано изостали

З. УСКОКОВИЋ

26. 12. 2019. у 00:39

Убеђивали су нас да је Зоран убица: Сведочењем брата и снаје настављено суђење Марјановићу, син Урош није хтео да сведочи, родитељи оправдано изостали

Зоран, Милош и Милица Марјановић Фото З. Јовановић

Владимир и Зорица, нису се појавили, јер, како су објаснили адвокати одбране, мајка му је болесна, а отац је остао да брине о њој
ЧИТАЊЕМ транскрипта сведочења Јане Марјановић у среду је у Вишем суду у Београду настављено суђење њеном оцу Зорану, који је оптужен да је убио своју супругу и девојчицину мајку Јелену (33) 2. априла 2016. године. У судници број 26, о кобном дану на насипу Црвенка у Борчи, и нестанку снаје, у среду је сведочио и Зоранов рођени брат Милош, као и његова супруга Милица Марјановић.

Зоранови родитељи, Владимир и Зорица, нису се појавили, јер, како су објаснили адвокати одбране, мајка му је болесна, а отац је остао да брине о њој. Они ће бити испитани на следећем суђењу, заказаном за 27. фебруар наредне године.

Урош Марјановић, Зоранов син из првог брака, се позвао на законско право да не сведочи. Он је, иначе, у време злочина био малолетан. Са друге стране, његов стриц Милош је детаљно објашњавао шта се дешавало тог дана, али и о односима у породици.

- Тог дана смо моја тадашња девојка, а сада супруга, и ја отишли на ручак у Земун, а после сам је одвезао на посао - испричао је Милош Марјановић. - Вратио сам се кући и ушао у собу да погледам филм и успавао се. У једном моменту ушао је мој отац и узео кључеве од аута, да оде до продавнице. После извесног времена тргао ме је телефон. Звао ме Зоран и рекао да дођем на насип, јер је Јелена нестала. Сачекао сам оца, да дође колима и да кренем. Поново ме је звао Зоран и успаничено питао када стижемо, јер он и Јана траже Јецу, а ње нема.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УБИСТВО ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ: Зоран од убице може да постане саучесник?

БЛАТО НА ОДЕЋИ НЕКОЛИКО пута су и Милошу и његовој супруги Милици Марјановић упућивана питања о одећи коју је тог дана носио Зоран. Тужилаштво у оптужници наводи да је на његовим панталонама пронађено блато.

- Како је Зоран био обучен те вечери када је Јелена нестала сви су видели, јер се те фотографије и дан-данас објављују - навела је Милица.

После тога, како је испричао сведок, отишли су на насип да помогну у потрази за несталом Јеленом. Потрага је трајала до дубоко у ноћ, али ње није било. Када су се вратили кући прегледали су њен профил на "Фејсбуку" и фан-страницу, како би евентуално пронашли неки траг.

- Негде пред зору смо поново кренули на насип - испричао је Јеленин девер. - Изнова смо претраживали тај део како бисмо нашли било какав траг. Зоран је чак разгртао шибље, а Милица се на једну даску убола у пету и тада смо одлучили да се вратимо кући. Већ смо били пред кућом када нас је позвала Јеленина мајка Зорица и рекла да је она са полицијом на насипу. Поново смо се вратили тамо. После извесног времена један од инспектора је рекао да идемо у Полицијску управу Београд. Цео дан смо испитивани, вођени на полиграф... Предвече, у полицији, сазнао сам да је Јеца мртва.

Одговарајући на питања заменика тужиоца Јелене Биорчевић Церовић, Милош Марјановић је рекао да се ниједног тренутка ни он, а ни брат нису пресвлачили јер и није било времена. Трагали су за "Јецом, а онда их је одвела полиција на испитивање". Он је рекао и да је претрпео психичку тортуру у полицији.

Милошева супруга Милица такође је описала тај дан када је последњи пут видела Јелену. Навела је да је за њен нестанак сазнала када се Милош није појавио око 21 сат да је "покупи после завршене смене". Позвала га је, а он јој је рекао да је "Јеца нестала" и да дође сама кући. Дошла је у дом Марјановића у Борчи, где је често боравила и спавала, а тамо су већ били Јанина васпитачица Ленка, девојчица, кума Вера и Зоранова мајка.

Она је поновила оно што је рекао и њен супруг, да је са њим и Зораном пред зору, 3. априла, кренула да тражи Јелену. И њу је полиција одвела у "29. новембар", где је, такође испитивана. Тврдила је и да су је полицајци психички малтретирали.

- Говорили су ми да је Зоран крив за њен нестанак - навела је Милица Марјановић, одговарајући на питања председника судијског већа Јелене Шкулић. - Неколико пута су ме водили и на полиграф. Два пута у неку зграду, где је писало Завод за форензику.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Почиње суђење века: Зоран одговара на оптужбе за убиство супруге Јелене Марјановић

Она је испричала и да су односи у породици Марјановић били исти као и код других породица. Навела је и да је била блиска са Јеленом.

За следеће суђење као сведоци, осим Зоранових родитеља, позвани су и кума Вера Вукомановић, Јеленина сестра од стрица Теодора Крсмановић, полицајац Борис Пуцић, који је учествовао у потрази 2. априла увече и кога су Марјановићи првог позвали и пријавили нестанак.


ИСКАЗ МАЛЕ ЈАНЕ

СЕЋАМ се да смо дошли тамо и онда смо сишли низ неко брдо, а затим је мама отишла горе и рекла: "Идем ја." Тата и ја смо прескакали вијачу и видели смо да је нема и онда смо је тражили и звали смо је, али ње није било.

Овo се, поред осталог, наводи у транскрипту сведочења мале Јане, у коме је наведено и да је на питање тужиоца да ли зна где је њена мама, девојчица одговорила: "Знам. Она је на небу".

Претходно је тужилац рекао девојчици да она не мора да прича ако не жели и да мора да говори истину и да ништа не прећуткује. Он ју је питањима враћао на дан нестанка и убиства Јелене, а девојчица је све време тврдила да је тата био стално ту. На питања да ли су долазили деда, брат или стриц, мала Јана је одговорила да нису и да су она и тата стално били заједно.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације