Новости на суђењу Зорану Марјановићу: Син Урош се позвао на право да не сведочи, брат Милош детаљно описао дан убиства, сви чекају ЊЕНО сведочење

Novosti online/З.У.

25. 12. 2019. у 11:49

Новости на суђењу Зорану Марјановићу: Син Урош се позвао на право да не сведочи, брат Милош детаљно описао дан убиства, сви чекају ЊЕНО сведочење
Чека се сведочење Зоранове снаје, Милице ,која би могла да разреши неколико главних недоумица
Син Зорана Марјановића, позвао се на право да не сведочи против члана продице, сазнају "Новости".

Како смо сазнали Милош, Зоранов брат је детаљно испричао шта се дешавало кобног дана када је убијена Јелена Марјановић.

Чека се сведочење Зоранове снаје, Милице ,која би могла да разреши неколико главних недоумица.

Иначе, суд је проћитао исказ Зоранове и Јеленине ћерке Јане.

- ЈА се сећам да смо дошли тамо и онда смо сишли низ неко брдо, а затим је мама отишла горе и рекла: "идем ја." Тата и ја смо прескакали вијачу и видели смо да је нема и онда смо је тражили и звали смо је, али ње није било.

Овако је, како "Новости" сазнају, седмогодишња Јана Марјановић, ћерка убијене Јелене и осумњиченог Зорана, описала тужиоцу у Вишем јавном тужилаштву свој последњи сусрет са мајком. На питање тужиоца да ли зна где је њена мама, девојчица је одговорила:

- Знам. Она је на небу.

Дете је рекло и да се сећа да је тог дана било сунчано, а да је мама имала плаву тренерку. Није знала да каже који је то био дан у недељи. Ипак, Јана се сећала да су мама и тата имали телефоне, али да их нису користили осим када је "тата звао маму на телефон и она се није јављала".

Уследило је питање и да ли зна где је њен тата. Мала Јана је рекла да је он у притвору и то зато што га је неко "погрешно окривио да је он убио маму".

- Окривили су га неки људи који лажу и неки новинари - објаснила је девојчица. - Не знам ко су они јер их никада нисам видела. Нико ми није причао, али ја то знам, то сам схватила сама.

Претходно је, како сазнајемо, надлежни тужилац рекао девојчици да она не мора да прича, ако не жели и да мора да прича истину и да ништа не прећуткује. На питање да ли је све то разумела, девојчица је одговорила потврдно и поновила да жели да прича.

Јана је потом објаснила и да је рођена 2011. године, да има две васпитачице, а затим је навела и њихова имена...Тужилац ју је питањима враћао на дан нестанка и убиства Јелене Марјановић, а девојчица је све време тврдила да је тата био стално ту. На питања да ли су долазили деда, брат или стриц, мала Јана је одговорила да нису и да су она и тата стално били заједно.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације