За компакт-дискове на којима су били неажурирани подаци наплатили 21,8 милиона динара. Такве дискове купило 68 службеника у општинским и државним органима широм Србије


Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело превара, јер су се лажно представљали као комерцијалисти једне фирме, полиција у Кикинди ухапсила је Ј.М. (50) и Л.Ш. (26) из Новог Сада.

Полицијска управа у Кикинди у уторак је саопштила да је осумњиченима одређено задржавање до 48 сати, а након истека тог рока, уз кривичну пријаву биће приведени у Основно јавно тужилаштво у Кикинди.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Милионска превара лековима против рака: Похапшени лекари, апотекари, менаџери


- Њих двоје су као лажни комерцијалисти фирме која се бави ажурирањем прописа из области правне и финансијске регулативе, довели у заблуду 68 особа у општинским и државним органима на подручју Србије да потпишу уговор о куповини компакт-дискова на које су снимили неажуриране податке. Потом су такве компакт-дискове слали оштећенима који су им за ту услугу, по основу потписаног уговора, уплатили укупно око 21,8 милиона динара – саопштила је Полицијска управа у Кикинди.