МЛАДЕНОВЧАНИН Никола Новаковић (26) ухапшен је у суботу због сумње да је свог друга Николу Глишића (19) усмртио задавши му неколико убода ножем. Убиство се догодило у суботу ујутру у младеновачком насељу Баташево, а полиција је одмах привела осумњиченог. Њему је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Прочитајте још: Свирепо убиство у Младеновцу: Друг усмртио тинејџера ножем; Присуствовао и трећи младић

Убиство се догодило у Вардарској 39, око 4 сата, у кући у којој је Никола Новаковић живео са оцем и бабом. Наводно је Новаковић, пошто је задао неколико смртоносних убода ножем Глишићу - позвао Хитну помоћ. Лекарска екипа одмах је обавестила полицију. Када су упали у кућу, могли су само да констатују смрт несрећног младића.

Према незваничним информацијама, и један и други конзумирали су наркотике, па се верује да је дрога била узрок злочина. Никола Новаковић је приведен у стању нервног растројства, а полиција је у кући пронашла кухињски нож којим је убиство почињено.

Прочитајте још: Николу Глишића (19) кухињским ножем распорио друг: Убица приведен у нервном растројству, решена мистерија треће особе

- Полиција нам је ујутру упала у кућу - прича баба Николе Новаковића, осумњиченог за убиство. - Мене је син пробудио јер не чујем добро. Обишли су приземље, а кад су се попели на спрат, имали су шта да виде. Препознала сам тог дечка... Дружио се пре са Николом. Једном приликом сам га посаветовала да се мане мог унука, да он није добро друштво. И он је једно време престао да долази. А онда се опет појавио. Последњих дана често је долазио, ишао око куће... Никола има засебан улаз за спрат, и стално је доводио кога је стигао. Бог ће га знати шта се догодило.

Према речима Николине бабе, он је сам позвао Хитну помоћ пошто је избо друга. Каже и да Никола већ дуго узима наркотике, али и да га је њен син неколико пута водио на одвикавање.

- Нас је у 4 ујутру пробудила полиција - прича прва комшиница Новаковића. - Неко нам је лупао на врата, али пошто ово није безбедан крај, муж и ја нисмо хтели да отворимо. Онда смо видели силуете како шетају по дворишту. То нас је уплашило. Кад смо видели ротациона светла полиције и Хитне помоћи, изашли смо из куће мислећи да се догодила нека несрећа на путу. Тад смо чули какав злочин се догодило.

Кућа у којој се догодило убиство,фото З.Јовановић

Ротациона светла и гласови у дворишту пробудили су и Новаковићевог друга из детињства, који станује у улици паралелној са Вардарском.

- Кад сам видео сирене, помислио сам да се Никола предозирао. Видео сам Николину мајку како пада у несвест и како је полицајци уносе у кућу. Већ сам почео да плачем кад сам питао првог инспектора на кога сам налетео да ли је Никола жив. Рекао ми је: Добро је Никола, али је убио друга. И тог Николу Глишића сам видео у петак у продавници. Сви смо седели заједно 16. децембра, када је Николи био рођендан. Обојица су се дрогирали, Никола већ дуже време. Зашто се ово догодило, нико то не зна. Чињеница је да Никола у последње време није био сав свој. Чуо је гласове у глави, причао да га прате.

Убијени Никола Глишић (19) такође је био јединац. Од раније је познат полицији по насилничком понашању. Наводно је из основне школе избачен и премештен у другу јер је тукао другарице.

РОДИТЕЉИ РАЗВЕДЕНИ

ПРВА комшиница Новаковића каже да су Николини родитељи разведени, али да је мајка стално долазила, бринула о њему.

-Кувала му је, прала, спремала. Отац му ради у Београду, па није ту током дана. Зато и није могао да га контролише. А баба не чује, па је на спрату радио шта хоће. Годинама га је отац водио на лечења, али догодило се најгоре.

БЕЗ СВЕДОКА

МЕДИЈИ су у суботу, када се сазнало за вест о убиству, пренели да је са Николом Новаковићем и Николом Глишићем у тренутку убиства била и трећа особа, која би могла да расветли мотив злочина. Ипак, како је речено "Новостима" - треће особе није било.