Припадници Министарства унутрашњих послова у Пријепољу, у сарадњи са Пореском полицијом - Одсек Ужице, поднели су кривичну пријаву против педесетдвогодишње жене и четредсетдеветогодишњег мушкарца из Пријепоља, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела пореска утаја и неосновано исказивање износа за повраћај пореза и порески кредит.

Сумња се да је она као одговорно лице фирме која се бави транспортом, од 1. јануара до 31. децембра 2017. године, прибављала фиктивне рачуне за гориво на основу којих је увећавала трошкове фирме. Такође се сумњичи да је пореске пријаве попуњавала неистинитним подацима и да је на тај начин остварила право на неосновани повраћај ПДВ. Она је, како се сумња, на овај начин оштетила буџет Републике Србије за око 2.977.555 динара.

Прочитајте још - Оштетили буџет за 45 милиона динара: Ухапшени директори у Београду

За мушкарца се сумња да је он као одговорно лице фирме која се бави транспортом, од 1. јануара до 31. децембра 2018. године, прибављао фиктивне рачуне за гориво на основу којих је увећавао трошкове фирме и избегао плаћање пореза на добит, као и да је са рачуна фирме подизао новац у готовини и користио га за личне потребе, а не у пословне сврхе. Такође, он се сумњичи да је пореске пријаве попуњавао неистинитним подацима и да је на тај начин оставарио право на неосновани повраћај ПДВ и како се сумња, на овај начин оштетио буџет Републике Србије за око 4.989.672 динара.