Експлозивна направа активирана у Лесковцу: Детонација пробудила становнике центра

И. М./Новости онлине

16. 12. 2019. у 09:39

Експлозивна направа активирана у Лесковцу: Детонација пробудила становнике центра

Фото: И.Митић

На лицу места остали су трагови срче са портала неколико локала који су делимично оштећени

Експлозивна направа активирана је у понедељак око два сата после поноћи, у Улици Светозара Марковића, у центру Лесковца. Према незваничним информацијама до екплозије је дошло на јавној површини, а повређених нема.

Портпарол Полицијске управе у Лесковцу Бобан Здравковић је потврдио да се ради само о материјалној штети и додао да је рад на овом случају у току. На лицу места полиција је завршила увиђај нешто после девет часова, а део улице је током полицијских радњи био блокиран за кретање возила и пешака.

На лицу места остали су трагови срче са портала неколико локала који су делимично оштећени, а попуцала су и стакла три аутомобила паркирана у непосредној близини места на којој се догодила детонација. За сада нема поузданих информација о каквој се екплозивној направи ради, па се не искључује ни могућност да је активирана ручна бомба. То ће се утврдити вештачењем које предстоји.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Експлозија у познатом ноћном клубу "Утопиа"


Не може да се наслути ни повод овог инцидента, па је нејасно да ли је експлозивна направа бачена на неки од локала или можда аутомобила паркираних испред њих. Инцидент се догодио у близини Главне поште у граду на Ветерници, а поред осталих оштећени су портали пословног седишта једне грађевинске фирме и кладионице.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације