Г. И. (65) из Лесковца осуђен је на годину дана затвора због кривичног дела недозвољене полне радње над дететом од 11 година, за које је запрећена казна и до 8 година затвора, а према изјави девојчице овај Лесковчанин је са њом имао и орални секс у трајању од две године.

Г. И, иначе отац троје одрасле деце, по занимању комерцијалиста са вишом Трговинском школом, даљи је рођак своје сексуалне жртве.

Он је над девојчицом, према њеним исказима, почео да врши недозвољене полне радње и упражњава с њом орални секс од њене 9. године, током пуне две године, све док њена бака није открила злочин, затекавши га како девојчицу држи на колену, придржавајући је једном руком, док му је друга рука била у њеном међуножју. Истовремено је кроз прозор видела како њену унуку осуђеник љуби у уста, гурајући јој језик у уста, и лиже јој образе.

Било је то крајем 2015. године. Пренеражена бака и рођака је ушла у кућу, отргла дете из канџи сексуално настраног човека од тада 61 годину и рекла: "Срам те било, шта то радиш?". Истргла је унуку из његовог загрљала и одвела кући, у комшилук.

Девојчица је успут молила баку да не каже оцу јер се бојала његове реакције. Међутим, бака није могла да издржи, па је касније 5 до 6 дана од те немиле сцене све испричала сину, а он одмах случај пријавио полицији и Центру за социјални рад.

Тек тада је почело да се одмотава дугачко клупко па је цео један тим, састављен од стручњака, радећи на случају дошао до сазнања да је Г. И. девојчицу две године сексуално злостављао. Овај тим је оценио да девојчица у тој животној доби није у потпуности била свесна шта се догађа, али је знала да нешто није у реду због тога што је мушкарац са 60 и кусур година понављао да не сме никоме да прича јер се за то иде у „апсу“.

Оптужени Г. И. до краја суђења није признао кривицу, већ се бранио тиме да га је девојчица волела као оца и да су се приликом поздрављања љубили у оба образа, што се, како је навео, десило и 24. новембра 2015. године јер је, наводно, дете било одушевљено када јој је он показао како ради мишоловка, па да је бака девојчице погрешно извела закључак.

Девојчица коју је Г. И. сексуално узнемиравао две године и са њом имао орални секс, дете је разведених родитеља. Бивши супружници су у први мах сарађивали, тражећи правду.

Ипак, мајка је на рочишту мајка тврдила да је њена кћи склона лажима и да је у неку руку сама крива што јој се то десило, уколико јој се десило.

(Јugmedia)