ПРЕДСЕДНИК Општине Стари град и члан Председништва Странке слободе и правде дао је у суботу ујутро изјаву у Служби за борбу против организованог криминала поводом случаја "Лешњак". Уз Бастаћа, изјаве су узете од још четири особе, а како "Новости" незванично сазнају, сви су одбили полиграфско тестирање. После давања изјава у просторијама Службе за борбу против организованог криминала, а у присуству адвоката, нико од њих није задржан.

Бастаћу је нешто после седам сати полиција уручила позив да у својству грађанина да изјаву у вези са случајем "Лешњак" и он је одмах кренуо с њима. Бастаћ је, подсетимо, почетком новембра изјавио да је спреман да оде у полицију на информативни разговор због оптужби о умешаности у корупцију и мучење, које је изнео његов кум Лазар Лешњак, истичући да се то о чему он говори никада није десило. Он је тада изјавио да претпоставља да Лешњак неистине износи јер је уцењен, али да не зна чиме.

Да ничег спорног нема у томе што је полиција позвала Марка Бастаћа да да изјаву у вези са оптужбама које је изнео његов кум и да је то нормална процедура, потврдио је и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић на конференцији за новинаре.

- Када га венчани кум оптужи да га је уцењивао, спровео тортуру над њим, узео новац за различите грађевинске радове, шта је нормалније него да га тужилаштво позове на разговор - запитао је министар и додао да се нада епилогу свега што се дешава на општини Стари град.

Стефановић је рекао да је Бастаћ тражио од полиције да га превезе службеним возилом од места где му је уручен захтев:

- То је после послужило неким људима да тврде је ухапшен, али он је то захтевао јер му није радио аутомобил.Прочитајте још - ПОТРЕСНО СВЕДОЧЕЊЕ ЛАЗАРА ЛЕШЊАКА: Овако ме је Бастаћ, због својих недозвољених послова, злостављао и мучио


КАО ГРАЂАНИН

БАСТАЋ је саопштио да је изјаву дао у својству грађанина, а да је по питањима која су му постављали "јасно да су га третирали као осумњиченог":

- Све ово се дешава након што полиција већ недељама кампује у Општини и саслушава сваког ко је са мном попио кафу, у покушају да докаже недоказиво.