ОСТАЦИ угљенисанг комбија марке "фолксваген" и оружје за које се сумња да су коришћено у пљачки код Лепосавића, нађени су на Копаонику. Према ексклузивним сазнањима "Новости", разбојници су највероватније овим возилом побегли после напада на транспортно возило фирме за превоз новца "Хендерсон" на Космету, 28. новембра.

- Возило је нађено на локалитету Влашка раван, тачније, на шумском путу у атару села Бозољин, општина Брус. Било је запаљено и скоро сасвим изгорело, али су у њему нађене три аутоматске пушке и "хеклер" - сазнајемо незванично од извора блиског истрази. - Појавиле су се индиције да је управо то возило коришћено у пљачки на Космету.

Осим оружја, у возилу су, према незваничним сазнањима, нађени остаци бодљикавих "лопти", за које се претпоставља да су коришћене приликом разбојништва као препрека за евентуално полицијску потеру. Ни Полиција, ни Више јавно тужилаштво се нису оглашавали поводом проналаска возила.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нови детаљи пљачке Горице Поповић: Кривична пријава против Марије, љубавнику слала новац, радила и у другим кућама као спремачица


Како су "Новости" раније писале, у нападу на транспорт повређена су три радника обезбеђења, а разбојници су се дали у бекство у правцу Копаоника.