Убиство Николе Косанића (22) у центру Братиславе: Срби у Ђеру чекају изручење Словачкој

Ј. ЋОСИН - Н. БИЈЕЛИЋ

13. 12. 2019. у 00:13

Убиство Николе Косанића (22) у центру Братиславе: Срби у Ђеру чекају изручење Словачкој

Осумњичени Јован М. и Славко Ђ. Фото Фејсбук

Породица Славка Ђ. у неверици, немају никаквих информација о њему. У дому Јована М. без коментара

СЛАВКО Ђ. (21) и Јован М. (26) из Алексинца, осумњичени да су умешани у убиство Николе Косанића (22) из Сопота, 8. децембра у Братислави, након хапшења у Мађарској пре три дана, налазе се у притвору у граду Ђер, одакле ће, кад буде било одобрено, бити изручени Словачкој. Према незваничним информацијама, осумњичени су за убиство, а због умешаности у злочин у Словачкој је приведен један Македонац.

Двојица Алексинчана, ухапшени су на 54. километру ауто-пута М1. Мађарским полицајцима на њих су указале колеге, кад су ови прешли границу са Словачком. Према писању тамошњих медија, пратили су их до првог одморишта, а затим зауставили, утврдили њихов идентитет и спровели у притвор. Налог за њихово хапшење издао је Окружни суд у Братислави.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Младић убијен у Братислави је Никола Косанић (22) из села крај Сопота (ФОТО)

У породичном дому Славка Ђ. владају очај, неверица и неизвесност, након што су преко медија сазнали за ову вест.

- Данима не знам шта ми је са братом. Да је ухапшен видели смо у новинама. Нисам могао да поверујем у то, па сам пробао да ступим у контакт са неким друговима који су отишли у Словачку са њим да раде, али су ми и они потврдили да је то истина. Нико нас не обавештава шта је са њим и где је. Звао сам и Министарство правде, али они нису желели да ми преко телефона дају информације - прича, за "Новости", Славков брат Дарко.

Он нам каже да је Славко више пута одлазио у Словачку да ради. Последњи пут 28. октобра, и то управо са Јованом.

- Радили су мало у Трнави, а онда су прешли у Братиславу, у неку фабрику за ауто-делове - прича Дарко. - Обојица су спортисти, фудбалери. Славко је одлазио повремено да заради, а онда се враћао у Алексинац, где се бавио фудбалом, а тренирао је и млађу децу, судио мечеве. Родитељи су се последњи пут чули са њим пре недељу дана и тада је рекао да је све у реду и то је све што знамо.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Славко је са другом Николи поломио врат: Ево шта кажу Алексанчани о осумњиченом за убиство у БратиславиСлавкови родитељи Биљана и Аца држећи се за главу, прелиставали су у четвртак штампу у нади да ће сазнати нешто више о сину. Тешко им је да поверују да је њихов млађи син могао да уради тако нешто. Показујући на Славкову фотографију, погледом су упутили питање новинару "шта је са њиховим сином", јер су глувонеми, док им је израз лица говорио колико су очајни због свега.

Жртва Никола КосанићУ кући у којој је Јован живео са сестром и родитељима, нико у четвртак није желео да отвори врата. Комшије кажу да је реч о изузетно доброј породици и да вероватно ни сами не знају шта их је снашло.

- Јован је учтив и фин - рекао нам је један од комшија. - Недавно је отишао да ради у Словачку, а пре тога је био посвећен фудбалу. Нисам знао да је ухапшен.

Фудбалски тренер Славче Николић, који обојицу осумњичених познаје од малих ногу, каже да их зна као добре спортисте и да су из добрих породица.

- Славко игра левом ногом, очекивало се да ће бити велики фудбалер - каже Николић. - У Радничком је завршио омладинску школу. Био је добар, играо је чак и против Звезде.

Славкова мајка Фото Ј. Ћосин

ПОЗНАТ ПО ТУЧАМА

СЛАВКО је, како сазнајемо, полицији познат одраније. Против њега су поднете две кривичне пријаве због туча и насилничког понашања.

- Он је осумњичен да је 18. августа ове године у тучи једном младићу сломио вилицу. Због друге туче, која се завршила са лаким повредама, има још једну пријаву за насилничко понашање - кажу наши саговорници из истраге.

Славкови брат и отац   Фото Ј. Ћосин

ОТАЦ У СЛОВАЧКОЈ

ЈОШ није познато кад ће Николини посмртни остаци бити допремљени у Србију. Његов отац је допутовао у Словачку како би преузео тело, али и даље чека да се заврши сва потребна процедура. Он је пре два дана обишао место на којем је Никола насмрт претучен и запалио свећу.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације