МИЛАН Гуровић, бивши кошаркаш и репрезентативац биће у петак приведен на саслушање у Треће основно тужилаштво у Београду због сумње да је претукао супругу Тању и њихову шеснаестогодишљу ћерку Милицу, односно да је починио насиље у породици. Након саслушања, тужилаштво ће одлучити о даљим корацима у истрази.

Запрећена казна за насиље у породици креће се од три месеца до десет година затвора, у зависности од тежине почињеног кривичног дела.

Засада, Гуровић је "зарадио" две хитне безбедносне мере - удаљење из стана и забрана приласка и комуникације са оштећенима.

Инцидент се догодио у уторак увече, у породичном стану Гуровића, у Новом Београду. Брачни пар се наводно најпре вербално сукобио, а онда је дошло и до физичког обрачуна, у који се умешала и њихова ћерка.

Гуровић, који је у браку са Тањом више од две деценије и са којом има четворо деце, тврди да је био нападнут и да "супруга хоће да му напакује" инцидент, јер он жели развод већ неколико година, а она на то не пристаје. Ипак, против њега је поднета кривична пријава за насиље у породици, а по налогу тужилаштва му је одређено задржавање како боравком на слободи не би поновио дело или утицао на сведоке.

Наводно, како је изјавио, Тања је у бесу насрнула на њега, пљунула га и гурнула. Након тога, он ју је ухватио за вилицу и одгурнуо од себе. По њему, то је било све. Тврди да супрузи није нанео ниједан ударац, нити огреботину и да су евентуалне промене на њеном лицу - последица недавне интервенције ботоксом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Супруга ме пљунула, а ја сам је ухватио за вилицу": Гуровић признао насиље у породици

С друге стране, како незванично сазнајемо, Тања Гуровић је на саслушању у полицији рекла да ју је супруг ударао песницама по глави, да је пала на земљу, а да је Милан и након тога наставио да је бије. Тада је, уплашена за мајку, реаговала њихова ћерка Милица, што је додатно изнервирало кошаркаша, па је дете, како тврди Тања Гуровић, "извукло дебљи крај" задобивши од ударца повреду носа.


Екипа "Новости" покушала је у четвртак да ступи у контакт и поразговара са Тањом, односно Милицом Гуровић. Међутим, када смо позвонили на интерфон стана породице Гуровић, јавио се женски глас и кратко рекао:

- Не говоримо ништа за медије!


ИЗЈАВЕ ОД ЖЕНЕ И ЋЕРКЕ

НАКОН што познати кошаркаш, који већ има једну кривичну пријаву због нереда на утакмици буде саслушан у истрази, тужилаштво ће узети изјаве и од Тање Гуровић, као и малолетне Милице, прегледаће се медицинска документација о њиховим повредама, а биће саслушани и неки сведоци.