Возач аутобуса кога је најпре вербално, а потом и физички напао путник Д. М., после чега је доживео инфаркт, преминуо је у пожаревачкој болници.


Зоран Миладиновић је од 24. новембра, када се инцидент догодио, био на апаратима. Лекари на Коронарном одељењу Опште болнице у Пожаревцу, пуних 16 дана су се борили за његов живот, преноси РТС.


Инцидент се догодио у недељу 24. новембра на Аутобуској станици у Пожаревцу.


Према наводима полиције Д. М. (56) из Великог Градишта прво је вербално а затим и физички напао сада покојног возача аутобуса, због наводно изгубљеног пртљага свог сина.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Драма у Пожаревцу: Ударио возача аутобуса након свађе око пртљага, човеку позлило након ударца, пребачен у болницу


Кофер је пронадејн у аутобусу, возач је доживео инфаркт и без свести је пребачен у болницу, док је Д. М. побегао са лица места.


Нападача је полиција ухапсила исте вечери када се све догодило, а два дана потом одређен му је притвор до 30 дана због могућег утицаја на сведоке.


На терет му се ставља кривично дело насилничког понашања, за које је запречена казна затвора до пет година затвора.


Уколико обдукција тела возаца покаже да је физички напад директно утицао на његову смрт, могуца је преквалификација у тежи облик кривичног дела, кажу у Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.